2022-12-10 18:31:30
Φωτογραφία για Παράδοση απινιδωτών από την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας στους Δήμους της Περιφέρειας Δ.Ε.

 



Αυτή η τόσο σημαντική πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας για την προμήθεια και διάθεση απινιδωτών στους Δήμους της Π.Δ.Ε. ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου διεξήχθη το σεμινάριο για την χρήση των απινιδωτών καθώς και η παράδοσή τους στους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Δήμων.

Με τις απλές οδηγίες του εκπαιδευτή όλοι ξεπέρασαν τις αρχικές τους επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί ένας μη ειδικός να κάνει χρήση του μηχανήματος αφού το συγκεκριμένο μοντέλο που επιλέχθηκε προορίζεται ακριβώς για ανειδίκευτους χρήστες και διαθέτει φωνητική υποστήριξη σε κάθε φάση εφαρμογής του. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε κούκλα πρόπλασμα αναπαράγοντας κανονικές συνθήκες περιστατικού.

Όλοι λοιπόν ενθουσιάστηκαν αντιλαμβανόμενοι ότι μπορούν πλέον να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό μας κατά την επίσκεψή του σε κάποιο Δήμο της Περιφέρειάς μας εάν παραστεί μια σχετική ανάγκη ανάνηψης.

Η ταχεία χορήγηση απινιδωτικού σοκ σε θύματα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής μπορεί να σώσει ζωές. Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια φορητή συσκευή η οποία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και εάν αναγνωρίσει κάποιον ρυθμό που επιδέχεται απινίδωση χορηγεί ρεύμα, έτσι ώστε να αποκαταστήσει τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό μετά από μια καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με υπουργική εγκύκλιο η παρουσία του Αυτόματου Εξωτερικού απινιδωτή κρίθηκε απαραίτητη σε δημόσιους χώρους (Υ4αοικ 22.8.2007, Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης «Κανόνες Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε Δημόσιους Χώρους»).

Η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας δηλώνει πάντα έτοιμη και πρόθυμη να αναλάβει τέτοιου είδους δράσεις τις οποίες επιτάσσουν οι συγκυρίες και επιβάλλουν οι συνθήκες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕ.Δ. Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων

Αθανάσιος Παπαδόπουλος

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ