2022-12-15 19:29:23
Φωτογραφία για Σπήλιος Λιβανός :  Μην επαναπαύεστε. Υπάρχει κίνδυνος αναβίωσης αντιδημοκρατικών άκρων, λούμπεν αντιδραστικών στοιχείων και ενός ριμέικ του 2015.



     Τον κώδωνα του κινδύνου απαξίωσης της Δημοκρατίας και αναβίωσης των αντιδημοκρατικών άκρων, του αριστερού  και δεξιού φασισμού, καθώς και τα λούμπεν αντιδραστικά στοιχεία, να βιώσουμε, δηλαδή, ένα ριμέικ του 2015, επισήμανε με έμφαση ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό του 2023 στη Βουλή.

Ζήτησε, δε, από τους συναδέλφους του σε όλες τις πτέρυγες να μην επαναπαύονται, γιατί, όπως είπε, «η διάλυση και φυλάκιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το πολιτικό δίδυμο Σαμαρά – Δένδια, δεν σημαίνει ότι τα άκρα δεν μπορούν να ξαναγεννηθούν, όταν εμείς εδώ, μέσα στο κοινοβούλιο ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες του λαϊκισμού, με τις ισοπεδωτικές προσεγγίσεις του μηδενισμού και της απαξίας. 

Ο κ

. Λιβανός υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη περαιτέρω επένδυσης στην περιφερειακή ανάπτυξη, με βασικό της πυλώνα, την υλοποίηση  μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. «Μιας στρατηγικής με έμφαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, τη χρήση νέων τεχνολογιών, τα έργα υποδομής για την ύδρευση, ΥΔΩΡ 2.0, την επένδυση στα συλλογικά σχήματα, και, βεβαίως, με σύνδεση της ελληνικής παραγωγής με τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εξαγωγές», είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνοντας ότι  για πρώτη φορά στην ιστορία, τα 2 προηγούμενα χρόνια είχαμε συνεχόμενα θετικό ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών στα αγροτικά μας προϊόντα!

Ακόμα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση τραγελαφική, «όπως επιβεβαιώθηκε πάλι χθες με το νέο κωμικοτραγικό συριζαϊκό ψευτοεμφύλιο, βραδυνής καταψήφισης και πρωινής υπερψήφισης,των δίκαιων επιδομάτων προς τους ένοπλους της πατρίδας μας». 

«Η  υγιής κοινωνία απορρίπτει συλλήβδην την εύκολη αντιπολιτευτική λύση της διολίσθησης σε παρακμιακούς τσακωμούς σήψης, τοξικότητας και διχασμού. Απεχθάνεται το πονηρό ξέπλυμα της ανυπαρξίας πολιτικής σε δυσώδη απόβλητα υπαρκτών και μη σκανδάλων», πρόσθεσε. 

Σημείωσε επίσης, ότι η  επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας διαχέοντας δίκαια τον παραγόμενο πλούτο στη μεσαία τάξη και όχι στα προνομιακά «ρετιρέ», με πρωτεύοντα στόχο την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων!

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι  ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν παρασύρονται από παραδοσιακά λαϊκίστικες σειρήνες, αλλά αντιθέτως προτάσσουν, το εξαιρετικά σημαντικό έργο της τελευταίας τετραετίας.

 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Λιβανού 

 

 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

 

Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ο πρώτος μετά από 12 χρόνια μνημονίων & ενισχυμένης εποπτείας και άρα αυτός που θα ενισχύσει την δημοσιονομική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη. 

Είναι ο μοναδικός προϋπολογισμός των τελευταίων 8 δεκαετιών που βρίσκει την Ευρώπη σε καιρό πολέμου, με επακόλουθο τη μεγαλύτερη δίδυμη κρίση, ενεργειακή και πληθωριστική, και γι΄ αυτό θα υλοποιηθεί σε εξαιρετικά απρόβλεπτο τοπίο.

 

Εκκινώντας την τοποθέτηση μου, θέλω να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

 

Από τη συζήτηση αυτή θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πολιτικό μας σύστημα στον δρόμο προς τις επερχόμενες εκλογές.  Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας. Να μη προδώσουμε τις προσδοκίες τους. Να υπηρετήσουμε τους θεσμούς μας με σοβαρότητα και ενσυναίσθηση.

 

Η ελληνική κοινωνία, η υγιής ελληνική κοινωνία, έχει ανάγκη να ακούσει  μια συζήτηση, όσο έντονη κι αν είναι, για την οικονομία, την ανάπτυξη, τις προοπτικές της, την καθημερινότητα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη διαχείριση της εισερχόμενης ακρίβειας. Διψάει να παρακολουθήσει γόνιμες αντιπαραθέσεις  για διαφορετικά Σχέδια ανάπτυξης, για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του ΠΑΑ,βασιζόμενες σε διαφορετικές ιδεολογικές επιλογές και κοινωνικές προτεραιότητες. 

 

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ιδεολογική συγκρότηση, κυβερνητικό πρόγραμμα και εφαρμόσιμες πολιτικές λύσεις για τα  σύγχρονα προβλήματα, χαρακτηριστικά που  δυστυχώς λείπουν από την τραγελαφική αξιωματική αντιπολίτευση, όπως επιβεβαιώθηκε πάλι χθες με το νέο κωμικοτραγικό συριζαϊκό ψευτοεμφύλιο, βραδυνής καταψήφισης και πρωινής υπερψήφισης,των δίκαιων επιδομάτων προς τους ένοπλους της πατρίδας μας. 

 

Ταυτόχρονα, η υγιής κοινωνία απορρίπτει συλλήβδην την εύκολη αντιπολιτευτική λύση της διολίσθησης σε παρακμιακούς τσακωμούς σήψης, τοξικότητας και διχασμού. 

 

Απεχθάνεται το πονηρό ξέπλυμα της ανυπαρξίας πολιτικής σε δυσώδη απόβλητα υπαρκτών και μη σκανδάλων. 

 

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι προφανής. Να απαξιωθεί πάλι το πολιτικό μας σύστημα, να χτυπηθεί η δημοκρατία  και να αναβιώσουν τα αντιδημοκρατικά άκρα, του αριστερού και δεξιού φασισμού, καθώς και τα λούμπεν αντιδραστικά στοιχεία. Να βιώσουμε, δηλαδή, ένα ριμέικ του 2015. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τα παιδιά μας, για τη ζωή μας, για τη δημοκρατία και την ίδια την πατρίδα μας. 

 

Προσέξτε! Μην επαναπαύεστε.Η διάλυση και φυλάκιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το πολιτικό δίδυμο Σαμαρά – Δένδια,δεν σημαίνει ότι τα άκρα δεν μπορούν να ξαναγεννηθούν, όταν εμείς εδώ, μέσα στο κοινοβούλιο ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες του λαϊκισμού, με τις ισοπεδωτικές προσεγγίσεις του μηδενισμού και της απαξίας. Το είπα και στην ομιλία μου την προηγούμενη βδομάδα, αλλά βέβαια ελάχιστοι το σημείωσαν: Η πολιτική έχει και βαρύνουσα παιδευτική σημασία.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Ο προϋπολογισμός αυτός είναι και προεκλογικός. Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν παρασύρονται από παραδοσιακά λαϊκίστικες σειρήνες, αλλά αντιθέτως προτάσσουν, το εξαιρετικά σημαντικό έργο της τελευταίας τετραετίας. 

Για να δούμε, όμως, ποιες ήταν οι μεγάλες επιτυχίες αυτής της Κυβέρνησης,που επιδρούν θετικά στην οικονομία και άρα στηρίζουν την κοινωνία μας.

 

Εξωτερική και αμυντική πολιτική.Εξορθολογισμός και η επιτάχυνση της απονομής των συντάξεωνΤο μεγάλο ψηφιακό άλμα της Δημόσιας Διοίκησης.  Οικονομική ανάπτυξη, όπου: Προβλέπεται ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης 5,6% το 2022 και 1,8% το 2023,το  ΑΕΠ ξεπερνάει τα 224 δισεκατομμύρια το 2023, αυξανόμενο 25%  από το 2018,Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται συνεχώς, καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια σε ρυθμό άμεσων ξένων επενδύσεων,η Ανεργία υποχωρεί κατά περίπου έξι μονάδες από το 2019, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές και δόθηκαν δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Όλα αυτά αποτελούν την απόλυτη απόδειξη της αύξησης του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών.Το χρέος μειώνεται και το 2023 φτάνει στο 160% του ΑΕΠ.Το κύρος και η αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύονται συνεχώς, καθώς η εθνική μας οικονομίασε τρία χρόνια αναβαθμίστηκε 11 φορές.

 

Τα τεράστια αυτά επιτεύγματα έγιναν πραγματικότητα μέσα από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και τη σωστή και αποτελεσματική στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. 

 

Χωρίς να πανηγυρίζουμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε την παραγωγή έργου. Στη δημόσια παιδεία, στη δημόσια υγεία, στην επιτάχυνση και τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, στη διευκόλυνση λειτουργίας της επιχειρηματικότητας.

 

Οφείλουμε, ακόμα, να επενδύσουμε πολλά στην περιφερειακή ανάπτυξη, με βασικό της πυλώνα, την υλοποίηση  μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. Μιας στρατηγικής με έμφαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, τη χρήση νέων τεχνολογιών, τα έργα υποδομής για την ύδρευση, ΥΔΩΡ 2.0, την επένδυση στα συλλογικά σχήματα, και, βεβαίως, με σύνδεση της ελληνικής παραγωγής με τη μεταποίηση, την εστίαση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εξαγωγές. 

Να σημειώσω ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, τα 2 προηγούμενα χρόνια είχαμε συνεχόμενα θετικό ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών στα αγροτικά μας προϊόντα!

 

Κ.κ. Συνάδελφοι,

 

Μείζονες εθνικοί μας στόχοι για την επόμενη τετραετία θα πρέπει να είναι: 

Η ενίσχυση και αναζωογόνηση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός του κοινωνικού κράτους μέσα από δημόσιες εθνικές πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη και αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ευημερία των πολλών.Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας διαχέοντας δίκαια τον παραγόμενο πλούτο στη μεσαία τάξη και όχι στα προνομιακά «ρετιρέ», με πρωτεύοντα στόχο την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων!Η επακόλουθη περαιτέρω μείωση της ανεργίας, με δημιουργία καλύτερων και πιο καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και η μείωση των φόρων στην μισθωτή εργασία.Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημογραφικού.Η ενίσχυση της εθνικής άμυνας, με επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, συνέχιση της αναβίωσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καλύτερης αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Ο προϋπολογισμός του 2023 δεν έχει καμία σχέση  με τις πολιτικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που βρίθουν στοιχείων μηδενισμού, λαϊκισμού, άρνησης, πλήρους ασυνέπειας, που εάν γίνονταν πράξη θα είχαν ως επακόλουθο την επαναφορά της οικονομίας μας σε κρίση και βέβαια σε δημοσιονομικούς περιορισμούς.

 

Είναι ένας αξιόπιστος προϋπολογισμός,με φειδωλές προβλέψεις,σε ένα δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ένας προϋπολογισμός ανάπτυξης, δημοσιονομικής ισορροπίας, στήριξης των ευάλωτων της κοινωνίας και ενίσχυσης της Ελλάδας. Είναι η καλύτερη απόδειξη της πολιτικής συνέπειας λόγων και πράξεων, της αποτελεσματικότητας και της συνετής διακυβέρνησης. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους υπερψηφίζω τον προϋπολογισμό,δίνοντας το νέο στίγμα της νικηφόρας πορείας μας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ