2022-12-20 23:08:22
Φωτογραφία για Συνέχεια των παρεμβάσεων. -Περιοδεία, συναντήσεις και συγκέντρωση με το Νίκο Παπαναστάση.



     Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, με πρώτο το γεγονός ότι η ΜΕΘ παραμένει κλειστή για περίπου δύο μήνες, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας που πραγματοποίησε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με επικεφαλής τον βουλευτή, Νίκο Παπαναστάση.

Το κλιμάκιο που αποτελούσαν επίσης, οι Πάνος Σταθελάκης, γραμματέας της ΤΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και το μέλος του ΓΠ, Θανάσης Χαστάς, συναντήθηκε με τον Διοικητή, Μιχαήλ Σερασκέρη και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας.

Συνέχεια των παρεμβάσεων

Πρόκειται για συνέχεια αντίστοιχων παρεμβάσεων που πραγματοποιεί η ΤΕ, όπου μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν, για ακόμη μία φορά, τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα, που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α., όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται.



Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι ελλείψεις, κύρια στο ιατρικό δυναμικό, με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου να είναι κλειστή εδώ και δύο μήνες, εφόσον έχουν παραμείνει σε αυτή δύο μόνο εντατικολόγοι, με αποτέλεσμα να είναι ακάλυπτος ένας μεγάλος νομός της χώρας, με 220.000 χιλιάδες κατοίκους.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε και στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του προσωπικού, τμήματα πρώτης γραμμής, όπως παθολογική, χειρουργική και εργαστήρια-αιμοδοσία, είναι σοβαρά υποστελεχωμένα, ενώ άλλα όπως ΩΡΛ, ουρολογική, τεχνητό νεφρό, νευρολογικό, πνευμονολογικό, ψυχιατρικό, έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Με βάση και τα παραπάνω, τονίστηκε η σημαντική συμβολή, του επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων «για να μένει το νοσοκομείο όρθιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, κάτι που όμως υλοποιείται, με εξαντλητικά ωράρια. Παράλληλα, αναφέρθηκε η ανάγκη μονιμοποίησής τους, όπως και των εργαζομένων στην καθαριότητα, πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων σε όλους τους τομείς, αλλά και ανάγκη επιστροφής των εργαζομένων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.



Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαναστάσης, κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, τις προηγούμενες μέρες, παραμένει και ενισχύεται η υποχρηματοδότηση. Ειδικά για το «νέο ΕΣΥ», με βάση και το πρόσφατο ψηφισμένο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι τα προβλήματα δεν θα βρουν λύση, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, αλλά θα ενταθούν, στέλνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, καλώντας τους να πληρώσουν ακόμη περισσότερα από την άδεια τσέπη τους, για να θεραπευτούν.

Δήλωσε επιπλέον, ότι το ΚΚΕ, σταθερά αναδεικνύει και αυτό θα ξανακάνει, τα προβλήματα γενικά στην υγεία και ειδικά στο νομό και στο νοσοκομείο, με ερωτήσεις στη βουλή κ.α., πιέζοντας για λύσεις, μπαίνοντας ταυτόχρονα μπροστά στον αγώνα, ώστε οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι του νομού, με τους φορείς τους, να δώσουν εκείνοι τη λύση.

Με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

Επίσης, το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας.



Η δωρεά αίματος και οργάνων φθίνουν σε σοβαρά επίπεδα αυξάνοντας σοβαρά τον κίνδυνο για όσους τα έχουν ανάγκη, αναφέρθηκε από τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου, μεταφέροντας την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, σημείωσε από την πλευρά του, ότι το ΚΚΕ θα είναι αρωγός σε ό,τι απαιτούν, όπως έκανε και στο παρελθόν, σε ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες.

Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου, Στη συνέχεια, το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΌΒ  Δυτικού Αγρινίου και η ΤΕ

Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.

Αναφέρθηκε……

Σε συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Στη συνέχεια, το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου και η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Ο Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, που δίνουν τι δυνατότητα στους εργαζόμενους να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα, τόσο για τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.



«Τις τελευταίες τροπολογίες που κατέθεσε το Κόμμα μας, για την ανακούφιση του λαού, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την επαναφορά 13ης -14ης σύνταξης και του μισθού, παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας κ.α., τις απέρριψαν ασυζητητί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αν κάτι προκύπτει λοιπόν από την κοινή τους στάση, είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με στήριγμα ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ! Όχι μόνο για να πάρει ανάσα από τα βάρη και τα αδιέξοδα που του φορτώνουν, αλλά για να γίνει αυτός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, να τα γκρεμίσει, να τα ανατρέψει!»


 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ