2022-12-20 21:24:56
Φωτογραφία για Δεν κερδίζεις εκλογές από επιδόματα, αλλά δεν γίνεται να μην δώσεις



 Όσοι έχουν περάσει πολλές εκλογές στην… καριέρα του ξέρει καλά ότι στην πολιτική αυτός που κάνει παροχές δεν σημαίνει ότι κερδίζει κιόλας τις επερχόμενες εκλογές. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έδωσε κάμποσα αλλά δεν έπεισε κανέναν και απεχώρησε.

Τα ίδια είχαν γίνει παλιότερα, παροχές είχε κάνει κι ο Καραμανλής πριν χάσει με 10 μονάδες, το ίδιο κι ο Σημίτης το 2004 που είχε δώσει το μεγαλύτερο μέχρι τότε “πακέτο”. Άνθρακες, ο θησαυρός, τουλάχιστον στα νεότερα χρόνια γιατί επί εποχής… “Τσοβόλα δώστα όλα” το σύστημα απέδιδε.

Άρα, το να δίνεις παροχές δεν σου εξασφαλίζει επανεκλογή και κάνει κι ένα παράλληλο κακό, εθίζει κι εσένα ως κυβερνήτη αλλά και τον λαό σε επιδόματα και “τσάμπα” χρήμα( τίποτε δεν είναι τσάμπα, ως γνωστόν), σε σημείο που μετά να μην είναι κανείς ικανοποιημένος.

Ήδη κάποιοι στην αντιπολίτευση έχουν αρχίσει τις διαιρέσεις που θυμίζουν αυτά που έλεγε παλιά το ΚΚΕ, ότι η αυξήσεις ήταν “ένα κουλούρι την ημέρα”. Το ένα κουλούρι την ημέρα ήταν σημερινά λεφτά κάπου 40 ευρώ τον μήνα αλλά οι συνδικαλιστάδες που έπαιρναν επίδομα… έγκαιρης προσέλευσης αυτά τα έβλεπαν ως ψιλά- μέχρι που χρεοκοπήσαμε.

Έτσι και σήμερα, λοιπόν, έκαναν κάποιοι την διαίρεση και βρήκαν ότι για κάποιον που είναι μόνος του είναι κάπου 25 ευρώ τον μήνα άρα 0,7 την μέρα.

Ναι, αλλά δεν πρόκειται για λεφτά που είναι για καλή ζωή, για να ρεφαριστούν κάποια λεπτά του ευρώ που τσιμπάνε τα αγαθά κάθε μήνα, γι’ αυτό δόθηκε. Για την ακρίβεια. Μήπως είναι άχρηστα τα 53 ευρώ που θα πάρει μια τυπική οικογένεια 4 μελών; Όχι για να ζήσει όπως λένε οι απατεώνες αλλά για την άνοδο των τιμών κάθε μήνα.

Για να μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι πρόκειται για υπερκέρδη των πετρελαιάδων από τα διυλιστήρια, που δεν είχε ξαναπάρει και κανείς ποτέ. Συν το γεγονός ότι κανείς δεν ρώτησε τους χασάπηδες, τους ψαράδες και τους μανάβηδες αν έστω αυτά τα λίγα χρήματα τα θέλουν στην αγορά.

Εν ολίγοις, οι δήθεν φιλελεύθεροι(ποιοι;) θεωρούν ότι αυτές είναι… κομμουνιστικές λύσεις με κουπόνια ενώ η “Αριστερά του σολωμού και του χαβιαριού” τα βρίσκει ψίχουλα, για πτωχούς! Με επιδόματα δεν ψαρώνεις τον κόσμο, συμπερασματικά, απλά δεν γίνεται να κάνεις αλλιώς…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ