2022-12-21 17:15:13
Φωτογραφία για Ξανανοίγουν σιγά - σιγά οι σταθμοί του μετρό στο Κίεβο (Φωτογραφίες)
Σε μια μορφή κανονικότητας προσπαθεί να επιστρέψει το Κίεβο που έδωσε στην κυκλοφορία δύο σταθμούς του μετρό, ενόψει και των Χριστουγέννων.

Δύο σταθμοί του μετρό στο Κίεβο, ο Maidan Nezalezhnosti (Πλατεία Ανεξαρτησίας) και το Khreshchatyk, επαναλειτουργούν από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Οι σταθμοί ήταν ήταν κλειστοί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

«Θα ανοίξουμε δύο σταθμούς του μετρό στην πρωτεύουσα, Maidan Nezalezhnosti (Πλατεία Ανεξαρτησίας) και Khreshchatyk, καθώς και το πέρασμα μεταξύ τους», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβο Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι πρώτοι λιγοστοί επιβάτες έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τους συρμούς του μετρό για να μετακινηθούν στην πόλη, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δείτε φωτογραφίες:

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το Κίεβο στολίστηκε και φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

«Το ονομάσαμε, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αήττητης Ουκρανίας», δήλωσε ο Κλίτσκο, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν τα πάντα ώστε «τα παιδιά να κάνουν γιορτές παρά τις δύσκολες ώρες».

Το κρύο και οι διακοπές ρεύματος και νερού από τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των Ουκρανών, που παλεύουν να βγάλουν τον χειμώνα ενώ ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται.

ieidiseis.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ