2022-12-24 10:25:49
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση  της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας το απόγευμα της Παρασκευής 23ης Δεκεμβρίου 2022 Η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλοακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος», με έδρα το Αγρίνιο έψαλλε επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους και η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός» ερμήνευσε Κάλαντα του Δωδεκαημέρου, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά τους σπουδαστές και τους καθηγητές για την όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση. Εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, γιατί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής έχει τόσους πολλούς μαθητές και συνεχάρη τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στη Σχολή, τονίζοντας ότι δεν διδάσκονται μονάχα την τεχνική απόδοσης των ύμνων, αλλά το ύφος και το ήθος της ορθοδόξου θεολογίας, μέσα από την βυζαντινή υμνογραφία.


Ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα υπογραμμίζοντας ότι τα πραγματικά Χριστούγεννα είναι αυτά που τραγούδησαν τα παιδιά μας. Είναι τα Χριστούγεννα που θα φέρουν τον Χριστό στη ζωή μας, όχι μονάχα για λίγες ημέρες, αλλά για να γεννηθεί μέσα στις καρδιές μας.

Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα Πτυχία και τα Διπλώματα Μουσικής στους πτυχιούχους σπουδαστές της Σχολής και ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης σε όλα τα παιδιά. Τον συντονισμό και τον θεολογικό σχολιασμό των ύμνων έκανε ο Θεολόγος, τέως Λυκειάρχης κ. Φώτιος Μάλαινος. Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου συμμετείχε η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Παπαγεωργίου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/e9outPSBEAvoprKN8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ