2022-12-28 13:51:18
Φωτογραφία για Θανάση Παπαθανάση: Προτεραιότητα στο φάρμακο είναι να φτάνει στον Έλληνα πολίτη
« Προτεραιότητα στο φάρμακο είναι να φτάνει στον Έλληνα πολίτη » δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας..... και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στα φάρμακα, σε ποιες κατηγορίες φαρμάκων υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς και τους κυριότερους λόγους για τις ελλείψεις.

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων για τα παιδιά οφείλονται κυρίως σε προβλήματα στην παραγωγή λόγω ελλείψεων πρώτων υλών και αφορούν σε αντιπυρετικά σιρόπια, αντιβιώσεις, αναπνευστικές συσκευές, κορτιζονούχα, αντιισταμινικά. Υπάρχουν όμως και ελλείψεις φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις που οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές λόγω των χαμηλών τιμών των φαρμάκων στη χώρα μας και στην πιθανή μείωση των ποσοτήτων εισαγωγής φαρμάκων από κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ζητήσει άρση των εξαγωγών και περισσότερους ελέγχους στη φαρμακευτική αγορά προκειμένου τα φάρμακα να φτάνουν στον Έλληνα πολίτη
. Ο Υπουργός Υγείας έλαβε κάποια σημαντικά μέτρα όπως η απογραφή των αποθεμάτων των ελλειπτικών φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες, η άρση εξαγωγών τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς και η ενίσχυση των ελέγχων στις φαρμακευτικές εταιρείες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Υγείας , τον ΕΟΦ που είναι ο υπεύθυνος για τη διακίνηση των φαρμάκων στη χώρα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αλυσίδα της διακίνησης των φαρμάκων προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να μπορούν οι πολίτες να βρίσκουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη».

Το link της παρουσίας του κ. Παπαθανάση στο Kontra Channel:
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ