2022-12-30 16:49:04
Φωτογραφία για Από ένα άχρηστο κάθισμα σε μια εντυπωσιακή πολυθρόνα
Η διαδικασία αλλαγής υφάσματος σε μια ταπετσαρισμένη πολυθρόνα που μπορεί να γίνει με μικρό κόστος και όχι ιδιαίτερο κόπο και να κάνει και πάλι χρήσιμο και λειτουργικό κάθε τύπου τέτοιο παλιό έπιπλο. 

Οι πολυθρόνες αυτής της μορφής, ακόμη και αν το εξωτερικό τους ύφασμα διατηρείται σε καλή κατάσταση, μετά κάποια χρόνια χρειάζονται ενίσχυση ή αλλαγή του εσωτερικού αφρολέξ ώστε να παραμένουν λειτουργικές και άνετες. Επίσης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να μετατραπούν σε απόλυτα χρήσιμα και όμορφα έπιπλα πολυθρόνες αυτής της μορφής που πολύ συχνά διατίθενται σε καταστήματα με παλιά και μεταχειρισμένα έπιπλα σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές. 

Πρώτο στάδιο της διαδικασίας η αποξήλωση των παλιών υφασμάτων και αφρολέξ.

Στην αφαίρεση των παλιών συνδετήρων καρφωτικού, με τα οποία έχουν συγκρατηθεί πάνω στο ξύλο όλα τα υλικά, διευκολύνει πολύ ένα ειδικό αποσυρραπτικό για συνδετήρες και δίχαλα καρφωτικού. 


Μετά την πλήρη αφαίρεση όλων των παλιών υλικών ξεκινά η επένδυση η εκ νέου επένδυση. 

Αρχικά τοποθετείται ένα κομμάτι λινάτσας ή ειδικό κάμποτο επιπλοποιίας, κομένο στο κατάλληλο σχήμα-μέγεθος στην βάση του καθίσματος.

Ακολουθεί το αφρολέξ κομμένο επίσης με βάση το σχήμα-μέγεθος του καθίσματος, που στερεώνεται περιμετρικά με το καρφωτικό ακριβώς στην εσοχή που όλες οι καρέκλες αυτής της μορφής διαθέτουν στο ξύλο του καθίσματος. 

Τα  σημάδια από τους παλιούς συνδετήρες είναι ο πιο απλός τρόπος για να στερεώσετε σωστά το νέο αφρολέξ.  

Πάνω από το αφρολέξ και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καρφώνεται περιμετρικά του καθίσματος το ύφασμα, το οποίο φυσικά θα πρέπει επίσης να έχει κοπεί στο κατάλληλο σχήμα-μέγεθος και κατά την διαδικασία της στερέωσης να είναι πλήρως τεντωμένο σε όλα τα σημεία 

Στην επένδυση της πλάτης της πολυθρόνας δεν υπάρχει καμιά διαφορά τεχνικά, απλά πριν το αφρολέξ τοποθετείται ένα επιπλέον κομμάτι υφάσματος με την καλή πλευρά προς τα έξω. 

Ακολουθεί το κάρφωμα του αφρολέξ και ενός ακόμη κομματιού υφάσματος ώστε και οι δύο όψεις της πλάτης να είναι ομοιόμορφες. 

Οι περισσότερες παλιές πολυθρόνες αυτού του τύπου διαθέτουν ένα μικρό υφασμάτινο κομμάτι και στα μπράτσα. 

Η διαδικασία επένδυσης και του σημείου αυτού δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα. 

Αρχικά καρφώνεται ένα κομμάτι αφρολέξ κομμένο στο κατάλληλο σχήμα - μέγεθος και στην συνέχεια ένα αντίστοιχο κομμάτι υφάσματος. 

Τελικό στάδιο η τρέσα ταπετσαρίας που τοποθετείται με πιστόλι σιλικόνης περιμετρικά σε όλα τα σημεία που χρησιμοποιήθηκε το καρφωτικό, ώστε να κρύβει όλους τους συνδετήρες. 

Η αλλαγή αφρολέξ υφάσματος σε συνδυασμό με το βάψιμο μια τέτοιας πολυθρόνας, με χρώμα κιμωλίας ώστε να μην απαιτείται τρίψιμο, αστάρωμα κλπ είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μια μέρα και να μετατρέψει άχρηστα καθίσματα αυτού του τύπου σε πραγματικά όμορφα και χρήσιμα και πάλι έπιπλα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

girlinthegarage.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ