2022-12-30 14:25:08
Φωτογραφία για Το νέο νυχτερινό τρένο European Sleeper από τις Βρυξέλλες προς το Βερολίνο θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023
Τα νυχτερινά τρένα προσφέρουν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τις πτήσεις και το πλεονέκτημα της μη σπατάλης ωρών της ημέρας ταξιδεύοντας.

 Η διανυκτέρευση του τρένου ποικίλλει ανάλογα με τον φορέα εκμετάλλευσης του τρένου και τον προϋπολογισμό του πελάτη. Από ανακλινόμενα καθίσματα μέχρι ιδιωτικές καμπίνες ύπνου, υπάρχουν διάφορες επιλογές ταξιδιού, μερικές πιο λαμπερές από άλλες. Ανάμεσα στα απίστευτα δημοφιλή νυχτερινά τρένα είναι το Caledonian Sleeper από το Λονδίνο Euston στο Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Inverness ή το Aberdeen ή το διανυκτέρευση από το Λονδίνο στη Βενετία με το πολυτελές Venice Simplon-Orient-Express , όπου οι ταξιδιώτες μεταφέρονται πίσω στη χρυσή εποχή του ταξιδιού. 

Τερματικός σταθμός Eurostar για σιδηροδρομικά ταξίδια υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη στο σταθμό St Pancras, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο TIM GRAHAM/GETTY IMAGES


Και τώρα υπάρχει μια άλλη ολονύκτια διαδρομή τρένου που είναι βέβαιο ότι θα είναι ελκυστική. Η European Sleeper , μια νέα ιδιωτική ολλανδοβελγική σιδηροδρομική εταιρεία αφιερωμένη στα νυχτερινά τρένα, θα ξεκινήσει μια σύνδεση Ανατολής-Δύσης μεταξύ τριών ευρωπαϊκών πρωτευουσών την ερχόμενη άνοιξη. Θα προσφερθεί απευθείας σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών, με στάση στο Άμστερνταμ. Και με μια αλλαγή, μπορείτε να ταξιδέψετε στο Παρίσι, το Λονδίνο, την Πράγα και τη Βαρσοβία. Ο European Sleeper βρίσκεται σε συζητήσεις με το Eurostar να απλοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία, με σχέδιο να προσφέρει μέσω εισιτηρίων σε όλη τη διαδρομή από το Λονδίνο στο Βερολίνο στο μέλλον. Προς το παρόν, από τον Μάιο του 2023, οι ταξιδιώτες θα παίρνουν ένα τρένο Eurostar δύο ωρών από το London St Pancras στο Brussels Midi, όπου θα αλλάξουν σε European Sleeper. Από τον Δεκέμβριο του 2023, το σχέδιο είναι να επεκταθεί η σιδηροδρομική υπηρεσία στη Δρέσδη και την Πράγα.

Κουkέτες σε ένα τρένο European Sleeper 2023

Η European Sleeper ιδρύθηκε από δύο επιχειρηματίες με μεγάλο πάθος για το νυχτερινό τρένο: τον Elmer van Buuren και τον Chris Engelsman. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή Chris Engelsman, «η εισαγωγή αυτής της υπηρεσίας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πιο εκτεταμένου δικτύου νυχτερινών τρένων από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Τους τελευταίους μήνες, η διαθεσιμότητα νυχτερινών βαγονιών έχει αποδειχθεί η μεγαλύτερη πρόκληση. Η υπηρεσία μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου θα ξεκινήσει με μισθωμένα βαγόνια, αλλά η European Sleeper θα επενδύσει σύντομα στα δικά της βαγόνια με ακόμη μεγαλύτερη άνεση, μοντέρνα αίσθηση και περισσότερες επιλογές απορρήτου.»

Όσον αφορά τη σύγκριση τιμών με τις πτήσεις, ο κ. Engelsman λέει «σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές μας θα είναι αρκετά συμβατές με άλλες ταξιδιωτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων. Ακόμη και στις περιπτώσεις που θα ήμασταν κάπως πιο ακριβοί, πιστεύουμε ότι θα ήταν επίσης αποδεκτό, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να σώσουν μια νύχτα σε ξενοδοχείο ταξιδεύοντας μαζί μας. Ίσως η πιο σημαντική πτυχή του τρένου ύπνου, είναι η χαλαρή ατμόσφαιρα στο σκάφος και η περιπετειώδης εμπειρία. Το ταξίδι είναι από μόνο του ένας στόχος. Για όλους αυτούς τους λόγους, αναμένουμε υψηλή ζήτηση για τις υπηρεσίες μας. Φιλοδοξία μας είναι να εισάγουμε μια νέα σιδηροδρομική σύνδεση κάθε χρόνο. ”

Χάρτης διαδρομής European Sleeper 2023

Το European Sleeper φαίνεται σίγουρα να είναι μια έξυπνη νέα ταξιδιωτική επιχείρηση. Οργανώθηκε ως συνεταιρισμός. Τον Μάιο του 2021, μέσα σε 15 λεπτά, η European Sleeper συγκέντρωσε €500.000 σε αρχικό κεφάλαιο, πουλώντας μετοχές σε περισσότερους από 350 μικρούς επενδυτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Σε έναν νέο γύρο λίγο πριν το καλοκαίρι του 2022, πούλησαν μετοχές αξίας 2.000.000 ευρώ σε 1.400 νέους επενδυτές. Το αποτέλεσμα είναι μια ενθουσιώδης κοινότητα νυχτερινών τρένων, που συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία.

Οι θέσεις στη γραμμή Βρυξέλλες προς Βερολίνο θα είναι από 49 €. κουκέτες από 79€ και κρεβάτια από 109€. Η πώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2023 για την υπηρεσία που ξεκινά τον Μάιο, θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:22, με άφιξη στο Βερολίνο στις 06:48. Τα τρένα που αναχωρούν από το Βερολίνο στις 22:56 και φτάνουν στις Βρυξέλλες στις 09:27 θα είναι Κυριακή, Τρίτη και Πέμπτη.

forbes.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ