2023-01-01 00:35:55
Φωτογραφία για Ευχηθείτε «Καλή Χρονιά» με ένα βιβλίο!

Καλή  χρονιά, με ένα βιβλίο …    Σήμερα 01 Ιανουαρίου 2023 είναι η πρώτη ημέρα του νέου έτους, συνήθως αυτές τις ημέρες αλλάζουμε ευχές και χαρίζουμε δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Στυλιανός Ντίνος μας εύχεται «Καλή Χρονιά» και επιλέγει να μας παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Εκείνα τα σημάδια". Ο κ. Ντίνος στέλνει σε όλους μας το μήνυμα ότι, ένα βιβλίο είναι αυτό που μας χαρίζει μοναδικές στιγμές, καθώς αποτελεί ένα δώρο γνώσης, που μπορεί να μας γεμίσει με... ωκεανούς από συναισθήματα.

Εκείνα τα σημάδια

Μυθιστόρημα, σελίδες. 422

ISBN: 978-618-5600-17-4     Μια αρθρωτή ιστορία στη διάρκεια του 19ου αιώνα με κεντρική εικόνα τα χωριά της Ηπείρου

. Διαφορετικές κοινωνίες, στη θρησκεία και στην οικονομία, ζουν αρμονικά υπό τον Οθωμανικό Δεσποτισμό. Κάτω από μια κυριαρχία που δεν την ενδιαφέρει η προέλευση του έθνους ή το θρήσκευμα, αρκεί να συνυπάρχει η προσήλωση στον Σουλτάνο, η ασφάλεια στην περιοχή και, κυρίως, η απρόσκοπτη είσπραξη του χαρατσιού, απαραίτητη για τη συντήρηση των χιλιάδων στρατιωτών.

 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα πρόσωπα της ιστορίας ζουν με τα δικά τους ήθη και έθιμα, που λαογραφικά δεν συναντώνται σε άλλους τόπους. Τον τρόπο ζωής τους τον καθόρισε η άγρια, όμορφη και μοναδική φύση της Ηπείρου.

Οι πρωταγωνιστές μας ξεχωρίζουν μέσα σε αυτό το αρμονικό περιβάλλον, ζουν την κάθε στιγμή τους, βιώνουν τον έρωτα όπως πρέπει αυτός να είναι στην ανθρώπινη ζωή, σέβονται και τηρούν τους θεσμούς συμμετέχοντας στα μεγάλα κοινωνικά γεγονότα.

Ενώ όμως για όλες τις πράξεις τους θεωρούν ότι αυτοί τις ορίζουν, στην πραγματικότητα οι επαναστάσεις που συμμετέχουν και οι κοσμογονικές ανακατατάξεις που επέρχονται, υποδαυλίζονται και συντηρούνται από παλατιανές ίντριγκες και μυστικές εταιρείες.

Ο καθένας και η καθεμία με την σειρά τους, όταν συνειδητοποιούν ότι τα νήματα των κινήσεών τους εξαρτώνται από τις αρχέγονες και υπέρτερες ιστορικές δυνάμεις, καλούνται να αποφασίσουν για τη συνειδητή συμμετοχή τους ή για τη διατήρηση των πατροπαράδοτων αξιών, που δεν είναι τίποτε άλλο από τα ιδανικά της ανθρωπότητας.

Η διαφορετική ζωή, οι αλλιώτικοι κανόνες επικοινωνίας, τα ισχυρά ήθη, η συνεχής εναλλαγή συναισθημάτων και συνάμα η αγωνία και προσμονή για την επόμενη σελίδα, θα κερδίσουν τον αναγνώστη σε αυτό ταξίδι της άγνωστης Ηπείρου.

Σύντομα η παρουσίαση του βιβλίου.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ