2023-01-02 19:17:29
Φωτογραφία για Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ  ΤΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΞΈΔΩΣΕ ΤΟ ΑΚΌΛΟΥΘΟ ΨΉΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας. Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 31-12-2022 και ώρα 11πμ, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως ανακοινώθηκε από τους Πολίτες του Αγρινίου έξω από το ΓΝ Αγρινίου. Αφορούσε στην κλειστή εδώ και αρκετό καιρό ΜΕΘ.

Ξεπερνώντας την οποία σύγχυση και επιφυλάξεις δημιουργήθηκαν από άστοχες και άδικες στοχεύσεις μέσου ενημέρωσης, η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. .

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν το αποκορύφωμα της αγανάκτησης που αισθανόμαστε όλοι μπροστά στη αδυναμία προάσπισης του πολυτιμότερου αγαθού που έχει ο άνθρωπος, την ΥΓΕΙΑ. Ένα σοβαρό ατύχημα που έγινε στο Αγρίνιο με θύμα νεαρό άτομο χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας επειδή στο ΓΝ Αγρινίου δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή. Δηλαδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος για έναν τόσο σοβαρό ιατρικό γεγονός! Υπήρξαν συνεχόμενα περιστατικά, από την κλειστή ΜΕΘ και την υποστελέχωση των τμημάτων του ΓΝ Αγρινίου.


Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την πλήρη επαναλειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝ Νοσοκομείου Αγρινίου και ζήτησαν

να εγκατασταθούν οι ανάλογες υποδομές για τις 12 κλίνες, όπως έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη ΜΕΘ σε αναλογία με τον πληθυσμό των 250.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας που καλείται να εξυπηρετήσει και φυσικά με το αντίστοιχο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Αναπάντητο παραμένει το γιατί ακριβώς αποχώρησαν οι εξειδικευμένοι γιατροί και προσωπικό και έκλεισε η ΜΕΘ. Όταν δε ξεσηκώθηκαν ενεργοί πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο, την υπεράσπιση δηλαδή του δικαιώματος στην ουσιαστική περίθαλψη, αφενός λοιδορήθηκαν από συγκεκριμένα κέντρα, αφετέρου τότε μόνο η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την πρόσληψη ιατρού - διευθύντριας ΜΕΘ για το Νοσοκομείου Αγρινίου! Ωστόσο τα κρεβάτια από 12 έγιναν 8, και τρέχουν υποτίθεται όλοι στο Νοσοκομείο να προλάβουν τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας της ΜΕΘ χωρίς να είναι τίποτα ακόμα σίγουρο… αφού δεν υπάρχει σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας και δεν προβλέπεται κανένας μόνιμος διορισμός ειδικού Ιατρού.

Η διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει άμεσες συνέπειες και στο νοσοκομείο Αγρινίου και όσο δεν διαχωρίζει τη θέση της από αυτή την πολιτική η Δημοτική Αρχή γίνεται συνυπεύθυνη, η οποία φυσικά έλαμψε δια της απουσίας της από τη συγκέντρωση !

Οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου, μπροστά στην αδιαφορία και τις ανεπάρκειες του Υπουργείο Υγείας, όπως και της Διοίκησης του νοσοκομείου, παίρνουν την υπόθεση της δημόσιας και δωρεάν υγείας - περίθαλψης στα χέρια τους.

Παρά κάποιες προβλέψεις, δεν διαπιστώθηκε κάποια χειραγώγηση της συγκέντρωσης, από κανέναν οργανωμένο η μη χώρο, το αντίθετο, όλοι σεβάστηκαν τη σοβαρότητα του θέματος και το περιεχόμενο στο κάλεσμα των ενεργών πολιτών.

Ας ξεπεράσουμε ότι μας χωρίζει και να πορευτούμε για όλα αυτά που μας ενώνουν.

Διεκδικούμε & Απαιτούμε:

1. Να άνοιξε ΑΜΕΣΑ η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου με την πληρότητα των 12 κλινών και με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής μας.

2. Αναβάθμιση του ΕΣΥ.

3. Διορισμοί Ιατρικού, Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

4. Αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείο Αγρινίου, με τη λειτουργία Κ.Υ. αστικού τύπου, και άλλων δομών υγείας και εκπαίδευσης.

Μετά την επιλογή της συντονιστικής επιτροπής από τη συγκέντρωση τα επόμενα βήματα είναι:

1. Να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα με τα αιτήματα της συγκέντρωσης και να αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους

2. Nα ενημερωθούν οι πολίτες.

3. Να διοργανωθεί σύντομα ανοιχτή εκδήλωση για το νοσοκομείο Αγρινίου και το ΕΣΥ.

4. Διοργάνωση συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, έως την οριστική λύση του προβλήματος.

5. Συνεχής ενημέρωση των πολιτών για κάθε θέμα και δραστηριότητα, όσον αφορά το νοσοκομείο κλπ.

Αγρίνιο 31-12-2022

Η Συντονιστική επιτροπή

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΝΕΡΓΟΣ

ΓΡΙΜΟΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Γεωπονικό Πολυκατάστημα

ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Καθηγητής – Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου «ΔΟΞΑ» Καινούργιου

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΤΖΙΟΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ (τ. Συντονιστής Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝ Αγρινίου)

ΤΣΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Π. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ , Μέλος επιτροπής υγείας Παναιτωλίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ