2023-01-03 22:28:54
Φωτογραφία για Τα μεγάλα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Όταν ένας πρωτοελλαδικός οικισμός (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) στο Πλατυγιάλι Αστακού, γινόταν μπετόν.

 Μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε τον Ιανουάριο του 2022, ο κ. Ιωάννης Νεραντζής, Πτυχιούχος Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος Ε.Κ.Π.Α., Διδάκτωρ Ιστορικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνταξιούχος Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων (τέσσερις θητείες: 1998-2015). Αφορά τον πρωτοελλαδικό οικισμό (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) στο Πλατυγιάλι Αστακού, που θάφτηκε κάτω από τόνους μπετόν για να δημιουργηθεί το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, ένα λιμάνι που δεν το δημιούργησαν οι ανάγκες, όπως γίνεται με όλα τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, αλλά η απληστία και η ακόρεστη δίψα για χρησιμοποίηση χρηματικών κονδυλίων, να γίνει ένα φαραωνικό έργο κυριολεκτικά στο πουθενά, απλά και μόνο για να απορροφηθεί και να διακινηθεί ένας τεράστιος πακτωλός χρημάτων (κάτι μας θυμίζει σε σχέση με το σήμερα και τη περιοχή μας).

Όλα αυτά έγιναν με ανοχή και συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού εννοείται, και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, γιατί θα στενοχωρήσουμε αρκετούς Αποτέλεσμα αυτού που αναφέρουμε παραπάνω, ότι δηλαδή ξεφύτρωσε ένα τεράστιο λιμάνι στο πουθενά, που δεν το δημιούργησαν οι ανάγκες, είναι ότι μέχρι σήμερα το λιμάνι αυτό, είναι στην ουσία του ανεκμετάλλευτο, ένας κοιμώμενος γίγαντας, χωρίς επαρκή οδική πρόσβαση, χωρίς σιδηροδρομική υποστήριξη και χωρίς κάποια δραστηριότητα ανάλογη του μεγέθους του.

Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια και η αξιοποίηση του έχει καταντήσει ανέκδοτο, με τη δυσπιστία σε κάθε τι που ακούγεται γι αυτό το λιμάνι, να είναι πλέον φυσιολογική.

Ας δούμε τι μας λέει ο κ
. Ιωάννης Νεραντζής, μέσα από 31 εικόνες από το προσωπικό του αρχείο, όσον αφορά τον αρχαιολογικό πλούτο του πρωτοελλαδικού οικισμού (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) στο Πλατυγιάλι Αστακού και το έγκλημα που συντελέσθει, με το κυριολεκτικό θάψιμο του κάτω από τόνους μπετόν, με την Ελληνική Πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού, απλά να κλείνει τα μάτια του σε ένα πολιτιστικό έγκλημα!

Ο κ. Νεραντζής διαθέτει ένα πλουσιότατο βιογραφικό και είναι τιμή μας που τον γνωρίζουμε και επιμορφωθήκαμε από αυτόν, σαν πρωτοδιόριστοι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής το 2005.

Από το αρχείου του κ. Ιωάννη Νεραντζή:
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ