2023-01-07 21:25:38
Φωτογραφία για 5 νέα ταξίδια τρένου για το 2023 που θα μας ενθουσιάσουν
Αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μέρη της Ευρώπης, αν ακούσετε τη λέξη «τρένο», πιθανότατα θα σκεφτείτε «απεργία».

Πράγματι, υπήρξε σοβαρή διαταραχή στους σιδηροδρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου σποραδικά από το καλοκαίρι του 2022 - λόγω συνεχιζόμενων διαφωνιών μεταξύ συνδικάτων που εκπροσωπούν σιδηροδρομικούς εργαζομένους και εταιρείες τρένων - η οποία μεταφέρθηκε από τα Χριστούγεννα έως τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2023.

Ελίζαμπεθ Άτκιν

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα τρένα έχουν πολλά να προσφέρουν στους ταξιδιώτες, ειδικά όταν πρόκειται για εξερεύνηση της Ευρώπης. Το Caledonian Sleeper , για παράδειγμα, μπορεί να σας μεταφέρει γρήγορα από τη Σκωτία στο Λονδίνο μια νύχτα. Από την πρωτεύουσα, είναι αρκετά απλό να ανεβείτε στο Eurostar και να φτάσετε στη Γαλλία, το Βέλγιο ή την Ολλανδία, όπου μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε με περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης σιδηροδρομικώς.


Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι ένα ταξίδι με τρένο είναι μια ευχάριστη ανακούφιση από τις ουρές ασφαλείας του αεροδρομίου και το ενοχλητικό jet lag. Και είναι αδιανόητο εάν το αποτύπωμα άνθρακα σας προκαλεί ανησυχία. Προλάβετε το σωστό τρένο και θα ανταμειφθείτε με εντυπωσιακά καθηλωτική θέα – απλώς ρίξτε μια ματιά στις πιο γραφικές διαδρομές του πλανήτη .

Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά νέα ταξίδια του 2023.

GoldenPass Express – Μοντρέ προς Ιντερλάκεν

Switzerland's GoldenPass Express (Φωτογραφία από © MOB – GoldenPass)

Για περισσότερα από 100 χρόνια, συζητείται μια απευθείας σιδηροδρομική διαδρομή από τους ελβετικούς προορισμούς Montreux και Interlaken, μέσω Gstaad. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2022, δεν είναι πλέον η ουσία των ονείρων — ξεκινώντας με μια καθημερινή διαδρομή προς κάθε κατεύθυνση, με τέσσερα ταξίδια την ημέρα προγραμματισμένα έως τον Ιούνιο του 2023.

Οι επιβάτες μπορούν τώρα να αναχωρήσουν από το Montreux - που βρίσκεται στη λίμνη της Γενεύης και είναι ίσως πιο γνωστό για το ετήσιο φεστιβάλ τζαζ - και να σταματήσουν στο θέρετρο Gstaad ή στο χωριό Zweisimmen, πριν φτάσουν στην τέλεια πόλη Ιντερλάκεν σε μόλις τρεις ώρες και 15 λεπτά. Κατά μήκος της διαδρομής, θα έχετε εκπληκτική πανοραμική θέα στην ελβετική Ριβέρια και στις πανύψηλες, χιονισμένες Ελβετικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τη RailTech , το ταξίδι είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία — καθώς το τρένο αλλάζει γραμμές (από μετρικό σε τυπικό) στο μέσο του ταξιδιού στο σταθμό Zweisimmen, για να φιλοξενήσει δύο τύπους τροχιών που χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς τύπους τρένων.

Για να μάθετε περισσότερα ή να κάνετε κράτηση, επισκεφτείτε το GoldenPass Express

European Sleeper – Βρυξέλλες προς Βερολίνο

(Φωτογραφία από spreephoto.de/Getty Images)

Το 2021, οι σιδηροδρομικές εταιρείες Belgian Moonlight Express και European Sleeper, μια ολλανδική start-up, συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν έναν «κοινοτικό» συνεταιρισμό που υπερασπίζεται τα τρένα ύπνου στην Ευρώπη.

Η πρώτη του προσφορά, μια διανυκτέρευση από τη βελγική πρωτεύουσα Βρυξέλλες στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου, μέσω Αμβέρσας, Ρότερνταμ, Άμστερνταμ και Deventer, που ονομάζεται The Good Night Train, θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι στις 25 Μαΐου – με εισιτήρια προς πώληση από τις 20 Φεβρουαρίου. . Τα εισιτήρια θα ξεκινούν από 49 ευρώ (περίπου 43 £) για μια θέση και 79 ευρώ (περίπου 70 £) για ένα κρεβάτι, με τρεις υπηρεσίες την εβδομάδα αρχικά.

Έως το 2024, η European Sleeper σχεδιάζει να εκτελεί καθημερινά το τρένο, να επεκτείνει την υπηρεσία στη Δρέσδη και την Πράγα, και ο ιστότοπός της αναφέρει μελλοντικά σχέδια για τρένα με καμπίνα στη Σκανδιναβία και τη Νότια Ευρώπη. Συναρπαστικό, όντως.

Για να μάθετε περισσότερα ή να λάβετε πληροφορίες κράτησης, επισκεφτείτε το European Sleeper

Το τρένο υψηλής ταχύτητας της Ινδονησίας - Τζακάρτα προς Μπαντούνγκ

Ορίζοντας της πόλης στο ηλιοβασίλεμα, Τζακάρτα, Ινδονησία

 (Φωτογραφία nala_rinaldo / Getty images)

Η Ινδονησία πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο τρένο υψηλής ταχύτητας στο νησί της Ιάβας, από την Τζακάρτα στο Μπαντούνγκ — το πρώτο του είδους του στη χώρα και στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με το Euro News .

Έχοντας ορίσει ταχύτητες έως και 350 χλμ. την ώρα, λέγεται ότι ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ των πόλεων θα μειωθεί από τρεις ώρες σε μόλις 36 λεπτά, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο για τους ντόπιους (και μάλιστα τους ταξιδιώτες) να μετακινούνται μεταξύ των αχανών, πλούσιους σε πολιτισμό. πρωτεύουσα και την πόλη Μπαντούνγκ στη Δυτική Ιάβα, η οποία είναι ίσως πιο γνωστή η φύση της, τα ηφαίστεια γύρω της και η αποικιακή αρχιτεκτονική της.

Επί του παρόντος, η προγραμματισμένη ημερομηνία εκτόξευσης είναι ο Ιούνιος του 2023. Από τον Οκτώβριο του 2022, ωστόσο, αυτό το τμήμα της γραμμής αναφέρθηκε ότι πλησιάζει στην ολοκλήρωση, αν και υπάρχουν ενδεχόμενα σχέδια να επεκταθεί για να φτάσει στη Σουραμπάγια στην Ανατολική Ιάβα και να μειώσει τους χρόνους ταξιδιού – καθώς Αυτή τη στιγμή διαρκεί περίπου εννέα ώρες με το τρένο από την Τζακάρτα.

Για να μάθετε περισσότερα για την Ινδονησία, επισκεφθείτε τον επίσημο τουριστικό ιστότοπο της

Εκτεταμένες διαδρομές της Nightjet – Βιέννη/Μόναχο προς Γένοβα

Ένα τρένο Nightjet στην πλατφόρμα στη Βιέννη (Φωτογραφία από το Nightjet – © ÖBB/Harald Eisenberger)

Το off-shoot της αυστριακής σιδηροδρομικής εταιρείας ÖBB, Nightjet, θα είναι ήδη οικείο σε όποιον έχει ξεκινήσει ένα νυχτερινό ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη – και από το 2023, προσφέρει πλέον ταξίδια σε 25 προορισμούς στην Ευρώπη.

Μία διαδρομή που ξεκινά είτε από τις αυστριακές πόλεις Βιέννη ή Σάλτσμπουργκ ή τη γερμανική πόλη Μόναχο εκτείνεται πλέον πέρα ​​από τον αρχικό ιταλικό προορισμό της, το Μιλάνο, προς την πόλη λιμάνι της Γένοβας και τη Λα Σπέτσια — και τα δύο στην περιοχή της Λιγουρίας και τα δύο σημεία άλματος για να φτάσετε στο παγκοσμίου φήμης Εθνικό Πάρκο Cinque Terre.

Μια άλλη διαδρομή, που διαρκεί 15 ώρες συνολικά, θα συνδέει εποχιακά τη Στουτγάρδη με την κροατική πόλη Rijeka . Προηγουμένως, η διαδρομή ξεκινούσε από το Μόναχο και συνήθως συνδέει τη χώρα με προορισμούς όπως η Βενετία, η Βουδαπέστη, η Λιουμπλιάνα και η Βενετία.

Νέα, ειδικά κατασκευασμένα τρένα είναι επίσης καθ' οδόν για διεθνή δρομολόγια.

Για να μάθετε περισσότερα ή να κάνετε κράτηση τώρα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Nightjet

Τα νέα τρένα Acela της Amtrak – Βορειοανατολικός Διάδρομος, ΗΠΑ

(Φωτογραφία Benji Stawski/The Points Guy)

Το φθινόπωρο του 2023, η αμερικανική εταιρεία τρένων Amtrak πρόκειται να λανσάρει νέα τρένα Acela, που θα εξυπηρετούν τη διαδρομή κατά μήκος του Βορειοανατολικού Διαδρόμου μεταξύ Βοστώνης και Φιλαδέλφειας - φθάνοντας στο Providence, New Haven, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και συνεχίζουν στην Ουάσιγκτον.

Αν και αυτή η ίδια η διαδρομή απέχει πολύ από το να είναι καινούργια – τα τρέχοντα τρένα της Acela που λειτουργούν σύμφωνα με πληροφορίες είναι άνω των 20 ετών – το ταξίδι (και επομένως κερδίζοντας ανταμοιβές επισκεπτών Amtrak ) πρόκειται να είναι σημαντικά πιο ομαλό.

Η TPG ανέφερε τον Μάιο του 2022 ότι τα νέα τρένα Acela είναι εξοπλισμένα με νέα καθίσματα, προσκέφαλα με φτερωτά και στην πρώτη θέση, και ατομικά στηρίγματα βραχιόνων στην πρώτη θέση. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να περιμένουν «πιο βολική εξυπηρέτηση φαγητού» και ταχύτερο WiFi επί του σκάφους, καθώς και γενικά να μεταβούν από το Α στο Β λίγο πιο γρήγορα, καθώς τα αναβαθμισμένα τρένα Acela μπορούν να πάνε 10 μίλια/ώρα πιο γρήγορα από τα υπάρχοντα τρένα.

thepointsguy.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ