2023-01-08 17:57:35
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έκλεισε τον σιδηροδρομικό σταθμό μετά από τρομοκρατική επίθεση
Κάποιοι από τους επιβάτες του τρένου τραυματίστηκαν επίσης από πυροβολισμούς, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση της Κυριακής.

Οι PREMIUM TIMES ανέφεραν την επίθεση του Σαββάτου στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Πολιτεία Έντο.

Οι δράστες, τους οποίους η αστυνομία περιέγραψε ως «βοσκούς», πυροβόλησαν σποραδικά πριν απαγάγουν έναν αριθμό επιβατών που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ορισμένοι από τους επιβάτες τραυματίστηκαν επίσης από πυροβολισμούς, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση της Κυριακής.

Η Nigeria Railway Corporation (NRC) ανακοίνωσε το κλείσιμο του σταθμού σε σύντομο μήνυμα την Κυριακή.

«Δημόσια ανακοίνωση: Για να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό μας και ιδιαίτερα τους αξιότιμους επιβάτες μας, ότι ο σταθμός Ekehen έχει κλείσει προσωρινά λόγω ζητημάτων ασφαλείας, μέχρι νεωτέρας», έγραψε.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εποπτεύει το NRC, καταδίκασε την επίθεση.


«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταδικάζει την απεχθή και εντελώς βάρβαρη απαγωγή επιβατών στον σιδηροδρομικό σταθμό Tom Ikimi της Πολιτείας Igueben Edo», έγραψε ο Διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στο υπουργείο, Henshaw Ogubike, σε δήλωση της Κυριακής.

«Το κοινό διαβεβαιώνεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση των απαχθέντων επιβατών του τρένου. Η αστυνομία της Νιγηρίας βρίσκεται στα ίχνη των εγκληματιών και έχει κινητοποιηθεί με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας των υπόλοιπων επιβατών. Η Κυβέρνηση λυπάται για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και διαβεβαιώνει για την άμεση ανταπόκρισή της στην άσχημη κατάσταση».

Ανέφερε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η επίθεση στο Έντο έρχεται αρκετούς μήνες αφότου τρομοκράτες επιτέθηκαν σε τρένο με προορισμό την Καντούνα στη βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας μερικούς επιβάτες και απαγάγοντας δεκάδες άλλους.

Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την πληρωμή των λύτρων και οι υπόλοιποι αφού οι επιτιθέμενοι κατέληξαν σε συμφωνία με κυβερνητικούς διαπραγματευτές.

premiumtimesng.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ