2023-01-09 19:10:59
Φωτογραφία για Ενημέρωση σχετικά με τον βιολογικό της Δ.Ε. Αλυζίας. Έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα έργο πνοής για την περιοχή της Αλυζίας, που έπρεπε να το είχαμε χθες.
Τον Δεκέμβριο του 2021, σας ενημερώσαμε για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, που αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της Δ.Ε. Αλυζίας και όλου του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ)...... Μιλάμε για το σοβαρότατο θέμα, της επανεκκίνησής του έργου του βιολογικού καθαρισμού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα, από την παρούσα δημοτική αρχή του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Κατόπιν τον Μάρτιο του 2022 είχαμε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα την απευθείας αγορά τριών γεωτεμαχίων στη θέση «Πλατανάκι - Σαμάρια», εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Κανδήλας, Δ.Ε. Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου, για τη δημιουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, όπου πήρε 21 θετικές ψήφους, 18 ψήφους δημοτικών συμβούλων και 3 ψήφους των τριών Προέδρων των Κοινοτήτων (δείτε εδώ).

Η συγκεκριμένη αγορά, αποτελούσε προαπαιτούμενο για να προχωρήσει ο Δήμος Ξηρομέρου σε πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης, για χρηματοδότηση του έργου του βιολογικού της Δ.Ε. Αλυζίας.


Μετά από αυτή την πολύ κρίσιμη με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση, όπου παίχθηκε το μέλλον αυτού του ζωτικού έργου (αν δεν υπήρχε αγορά των τριών αγροτεμαχίων, το ώριμο έργο του βιολογικού Δ.Ε. Αλυζίας ΤΕΛΟΣ), είχαμε από διάφορους τοπικούς δημοσιογραφικούς κύκλους και συγκοινωνούντα δοχεία κάποιων αντιπολιτευόμενων επιδεικτικά απόντων, έναν ανεξήγητο διαδικτυακό θόρυβο (δείτε εδώ), ότι οι ψήφοι δεν ήταν 21 αλλά 20, άρα αν απαιτούνται πάνω από τα 2/3 των ψήφων (27 δημοτικοί σύμβουλοι + 3 Πρόεδροι ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων), πιθανόν η απόφαση να είναι άκυρη(!!!) και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε για ένα έργο πνοής, απαραίτητο να το έχουμε χθες.

Επειδή αυτοί οι κύκλοι ενέπλεξαν και το όνομα μας στις θεωρίες τους, απαντήσαμε σχετικά (δείτε εδώ) και η Αποκεντρωμένη εντός ολίγων ημερών (δείτε εδώ), ήρθε να αποδείξει ότι κάποιοι στα σοβαρά θέματα για το τόπο, δεν ξέρουνε καν τι ισχύει και μιλάνε ανεύθυνα, χώρια που η αντίδραση τους για κάτι που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους, το λιγότερο ξένισε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους δημότες.

Τον Μάϊο του 2022 σας ενημερώσαμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για τον βιολογικό της Δ.Ε. Αλυζίας, από το Ταμείο Ανάκαμψης (δείτε εδώ).

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι η αγορά των τριών γεωτεμαχίων στα ''Σαμάρια'', για τη δημιουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, προχωρά κανονικότατα και χωρίς κάποιο απρόοπτο και υπάρχει συμφωνία (καπάρο του ακινήτου).

Επαναλαμβάνουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου χρηματοδοτικά έργου στην ιστορία του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και των τέως συνενούμενων Καποδιστριακών Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.

Όσο αφορά την χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε θετικές πληροφορίες, αλλά μην πούμε περισσότερα, ας περιμένουμε τα επίσημα έγγραφα, τα οποία εκτιμούμε ότι δεν θα αργήσουν και πολύ να ανέβουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
mytikaspress ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ