2023-01-12 14:25:54
Φωτογραφία για Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός δεν περνάει πάνω από την Ουκρανία

 Η εκτόξευση του πυραύλου από το κοσμοδρόμιο του Καζακστάν, που μετέφερε το σκάφος Soyuz MS-22 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αποστολή διάσωσης των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ετοιμάζει η Ρωσία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Γιατί η ανθρώπινη ζωή μάλλον έχει μεγαλύτερη αξία στο διάστημα Η Μόσχα θα εκτοξεύσει ένα σκάφος διάσωσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εντός των επόμενων τριάντα ημερών για να επιστρέχουν τρία μέλη του πληρώματος που έχουν εγκλωβιστεί εκεί μετά την βλάβη που υπέστη το σκάφος που θα τους μετέφερε πίσω στη Γη. Το Soyuz MS-22 που είναι σταθμευμένο στον ISS χτυπήθηκε πιθανώς από κάποια θραύσματα μετεωρίτη πριν από ένα μήνα με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη διαρροή ψυκτικού υγρού στο Διάστημα και να ματαιωθεί ένας προγραμματισμένος διαστημικός περίπατος δύο Ρώσων κοσμοναυτών για τεχνικές εργασίες στον σταθμό. Ενώ η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, Roscosmos, είπε ότι το χτύπημα δεν προκάλεσε άμεση απειλή για το πλήρωμα του διαστημικού σταθμού, εγέρθηκαν ανησυχίες για το το πλήρωμα του ISS θα μπορούσε να επιστρέψουν στη Γη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα σκάφη στον σταθμό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο 


Μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

η Roscosmos είπε ότι αποφάσισε να αλλάξει την προγραμματισμένη για τον Μάρτιο εκτόξευση του σκάφους Soyuz MS-23 και η πτήση να πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις 20 Φεβρουαρίου να μεταφερθούν στη Γη οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόφιεφ και Ντίμτρι Πέτελιν καθώς και Αμερικανός αστροναύτης Φρανσίσκο Ρούμπιο. Το MS-23 θα μετέφερε κανονικά τρία νέα μέλη πληρώματος στον ISS αλλά θα κατευθυνθεί άδειο ως σκάφος διάσωσης. Το χτυπημένο MS-22 θα επιστρέψει χωρίς πλήρωμα μόλις φτάσει ο αντικαταστάτης του σύμφωνα με την Roscomsos.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός εξαρτάται από ένα ρωσικό σύστημα πρόωσης, που τον διατηρεί στην τροχιά του, περίπου 250 μίλια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

πηγή: https://www.naftemporiki.gr/techscience/1426750/apostoli-diasosis-ton-astronayton-sto-diethni-diastimiko-stathmo-etoimazei-i-rosia/ – https://www.theguardian.com/science/2022/sep/21/us-astronaut-and-russian-cosmonauts-arrive-at-international-space-station
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μαύρο βράδυ για την Σίτι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μαύρο" βράδυ για την Σίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ