2023-01-14 13:49:16
Φωτογραφία για Παράξενα και καταστροφικά ατυχήματα με τρένα.
Ο φωτογράφος της Laurel, Albert Waller, τράβηξε αυτή την αξιοσημείωτη φωτογραφία αφού ο κινητήρας Norfolk Express έπεσε στον ποταμό Laurel στην κορυφή της γολέτας Golden Gate. ΣΥΛΛΟΓΗ ALBERT WALLER Ρον Μακάρθουρ

Στη χρυσή εποχή του σιδηροδρόμου, τα τρένα στις γραμμές στην κομητεία του Σάσεξ ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Εκείνη την εποχή, ήταν ο μόνος τρόπος μετακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών. Κάθε πόλη είχε το δικό της σιδηροδρομικό σταθμό – μερικές είχαν δύο.

Με τα τρένα, τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα και τρία καταστροφικά και παράξενα ατυχήματα συνέβησαν στη δυτική κομητεία του Σάσεξ κατά την πρώτη δεκαετία του 1900.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1903, κατά τη διάρκεια μιας φρικτής χιονοθύελλας, ένα εμπορευματικό τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε άλλο εμπορευματικό τρένο στο Γκρίνγουντ, και το φορτίο του -που πιστεύεται ότι ήταν δυναμίτης- εξερράγη, ταράζοντας την πόλη και σκοτώνοντας δύο άτομα. Ονομάστηκε «The Day Greenwood Blew Up».


Στις 20 Ιουνίου 1904, ένα τρένο με ταχύτητα έπεσε σε μια γέφυρα. Πήγε στον ποταμό Laurel πάνω από μια διερχόμενη γολέτα. Ακούγεται απίστευτο, αλλά στην πραγματικότητα συνέβη. Αν δεν υπήρχαν οι ηρωικές προσπάθειες ενός ανθρώπου, που σύρθηκε κάτω από το τρένο για να αποσυνδέσει τα επιβατικά αυτοκίνητα, πολλές ζωές θα είχαν χαθεί.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1909, ένα επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν προς το Hampton Roads, Va., συγκρούστηκε με δύο ατμομηχανές στην ομίχλη νωρίς το πρωί στο ναυπηγείο σιδηροδρόμου Delmar. Η καύση κάρβουνων από τις μηχανές προκάλεσε αρκετές μικρές πυρκαγιές που οδήγησαν σε μια σειρά εκρήξεων, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, πολλά ζώα του τσίρκου και την πριγκίπισσα Τρίξι το θαυματουργό άλογο. Τα αυτοκίνητα ήταν φορτωμένα με πυροτεχνήματα που προορίζονταν για μια γιορτή προς τιμήν του Μεγάλου Λευκού Ναυτικού Στόλου στο Χάμπτον.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε όλο το αφιέρωμα

www.capegazette.com/article/strange-and-devastating-train-crashes/251684

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ