2023-01-16 20:41:44
Φωτογραφία για 14 νέες θέσεις στην Δημοτική Αστυνομία ζητά ο Δήμος Αγρινίου
Εγκρίθηκε και η συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα για την απασχόληση ατόμων για την συμπλήρωση ενσήμων

Δυο αιτήματα του δήμου Αγρινίου για την κάλυψη θέσεων εργασίας εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία απο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, πριν απο λίγη ώρα.. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε οργανικές θέσεις ένστολων στο πλαίσιο του νέου νομικού πλαισίου απο το Υπουργείο Εσωτερικών σε οτι αφορά στην ενίσχυση των κατά τόπους υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας.

«Εμείς στέλνουμε το αίτημα μας προς έγκριση απο το Υπουργείο των Εσωτερικών. Εφόσον εγκριθεί η διαδικασία συνεχίζεται απο το ΑΣΕΠ. Η πρόταση μας είναι για 14 θέσεις», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζώης.

«Δεν χρειάζονται και άλλοι ένστολοι» σχολίασε ο Τίμος Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης «Διαφωνούμε με τη συγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας, δημιουργείται για την καταστολή και τίποτε άλλο», συμπλήρωσε

Ο κ. Τηλιγάδας απο το Ανυπότακτο Αγρίνιο είπε: «Διαφωνούμε με την πρόταση γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα ότι τελικά το ΥΠΕΣ σκέφθηκε ότι αυτό που λείπει απο τους δήμους είναι η περισσότερη δημοτική αστυνομία;». Συνέδεσε ακόμη την εξέλιξη με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας λόγο για πολιτική ενίσχυσης της αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

«Η δημοτική αστυνομία δεν έχει σχέση με την καταστολή, αλλά αντίθετα βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», τόνισε απο την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου. Σημείωσε πως η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί ένα πάγιο αίτημα απο την ΚΕΔΕ μιας και είναι απαραίτητη στη διαχείριση της καθημερινότητας ειδικά σε μεγάλους δήμους, όπως το Αγρίνιο.

Το θέμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, αφού καταψήφισαν το Ανυπότακτο Αγρίνιο και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αντίθετα, ομόφωνα το Σώμα ενέκρινε την δεύτερη εισήγηση του κ. Ζώη για την κατάθεση αιτήματος από τον δήμο Αγρινίου προς την ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) για την συμμετοχή του σε πρόγραμμα απασχόλησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων που χρειάζονται συμπλήρωση ενσήμων. Ο κ. Ζώης σημείωσε την κοινωνική σημασία του προγράμματος, κάτι που απεδέχθησαν όλες οι παρατάξεις, με τον κ. Ζέρη να κάνει πάντως την επισήμανση περί του προεκλογικού «αρώματος» της





agriniopress.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ