2023-01-20 18:57:07
Φωτογραφία για Aγανάκτηση ενός αναγνώστη:  Σαν βγεις στον πηγεμό για την Λευκάδα
Φιλος αναγνώστης του xiromeronews έστειλε άρθρο για δημοσίευση για το δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε και τα εξής : Οδηγώ σαράντα χρόνια, αυτό το αποψινό δεν το περίμενα. Σώθηκα από θαύμα, έκανα την χειρότερη διαδρομή στη ζωή μου¨. Το ίδιο μου είπαν και δυό ακόμη γνωστοί σε συζήτηση που είχα μαζί τους. Δεν καταλαβαίνεις πότε είσαι στο αντίθετο ρεύμα. Το αντιλαμβάνεσαι όταν μετά την στροφή βλέπεις να σου έρχεται πάνω σου αυτοκίνητο από το άλλο ρεύμα.... Σαν βγείς στον πηγεμό για την Λευκάδα

Μόλις βγείς από τη Βόνιτσα αρχίζει ο τρόμος της διαδρομής. Σε ένα δρόμο με δυό λωρίδες, η μια για κάθε κατεύθυνση και χωρίς περιθώριο στα αριστερά ή δεξιά, το χάος κάτω από τον δρόμο είναι από δύο έως πέντε μέτρα. Αν ξεφύγεις από τον δρόμο χάθηκες.

Όταν περάσεις τον Αγιο Νικόλαο και βρεθείς στην διαπλάτυνση του δρόμου, εκεί υπάρχει η δυό φορές την μέρα τρίωρη απαγόρευση διέλευσης. Όταν έρθει η ώρα και περάσεις τότε βλέπεις σποραδικά δυό τρία μηχανήματα να δουλεύουν και αναρωτιέσαι αν με πορδές βάφονται τα αυγά.


Και το χειρότερο όλων. Η εταιρεία κατασκευής έχει δημιουργήσει παρακάμψεις. Εδώ και μήνες στις παρακάμψεις έβαλε κίτρινες διαχωριστικές γραμμές και κανένα άλλο μέσο προφύλαξης. Οι γραμμές έσβησαν και ο θεός βοηθός σε κάθε διερχόμενο.

Το Υπουργείο αποδέχθηκε το αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας για το κλείσιμο του δρόμου παρά την σύμβαση που είχε υπογράψει η εταιρεία, ένας όρος που μάλλον από αυτόν η εταιρεία πήρε προβάδισμα από τους άλλους υποψήφιους κατασκευαστές. Το υπουργείο πήρε απόφαση για κλείσιμο του δρόμου ώστε η εταιρεία να χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους διάνοιξης. Βγήκε το νέο κοστολόγιο; Μειώθηκε η αμοιβή της εταιρείας; Ηρθε έστω και ένας υπάλληλος του υπουργείου για να δεί με τα μάτια του την κατάσταση;

Αν ήρθε πως ένοιωσε όταν με το αυτοκίνητό του περνούσε σε αυτή την διαδρομή;

Αν περιμένουμε το θανατηφόρο ατύχημα για να ληφθούν τα μέτρα, τι θα έχουν να πούνε όλοι οι καρεκλοκένταυροι;

Χθές το βράδυ με την κακοκαιρία ποιος πέρασε αυτό τον δρόμο και δεν τάχθηκε σε Αγιο;
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ