2023-01-20 21:09:41
Φωτογραφία για Επερώτηση Περιφερειακών Συμβούλων Δυτικής Ελλάδας για τα διόδια Ρίου – Αντιρρίου
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Αγρίνιο 20/1/2023

Προς

Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μπίλια

Θέμα: Kατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης». Με βάση τις ανακοινώσεις της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., από 1/1/2023 επήλθαν σημαντικές αυξήσεις στα διόδια για τους συνδρομητές e-pass. Για όσους χρησιμοποιούν τη Γέφυρα καθημερινά κύρια για πρόσβαση στην εργασία τους, το κόστος αυξήθηκε κατά 22%.

Συγκεκριμένα το ατομικό κόστος του e-pass από 01.01.2023 για τους εργαζόμενους που μετακινούνται από και προς την εργασία τους εκτοξεύθηκε από το ποσό των 242,56 ευρώ στα 294,90, ήτοι αύξηση τουλάχιστον 52,4 ευρώ το μήνα, ήτοι 630 ευρώ περίπου το χρόνο.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι πολλοί από τους εργαζόμενους εργάζονται σε κυλιόμενα ωράρια ή ακόμη και σε νυχτερινή βάρδια (όπως οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία των Πατρών), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από μέσα μαζικής μεταφοράς και κάνουν αναγκαστική χρήση του δικού τους μεταφορικού μέσου.


Σε συνέχεια των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

Ποιές πρωτοβουλίες και ποιές ενέργειες σκοπεύει να πάρει η Περιφερειακή Αρχή για τη μείωση του κόστους διέλευσης των εργαζόμενων από τη Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” και μάλιστα ιδίως για όσους την χρησιμοποιούν καθημερινά;;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Λύτρας Ιωάννης

Μπαλαμπάνης Νικόλαος

Σώζος Βασίλης

Κατσαρή Κων/λα

Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική

Κωστακόπουλος Χρήστος

Γρίνου Ευθυμία
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ