2023-01-26 22:37:14
Φωτογραφία για DIY Πίνακες από κομμάτια παζλ
Τα puzzle είναι μια ιδιαίτερα απολαυστική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους και  κομμάτια τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την δημιουργία DIY κατασκευών περισσότερο ...ευφάνταστων από την κλασσική διαδικασία συναρμολόγησής τους. 

Για να φτιάξετε DIY πίνακες σε δικά σας σχέδια εκτός από κομμάτια puzzle θα χρειαστείτε καμβάδες ή κορνίζες στο κατάλληλο μέγεθος και κόλλα για puzzle

Ξεκινείστε απλώνοντας τα κομμάτια σε χαρτί - χαρτόνι.  

Βάψτε τα με χρώμα σε σπρέϊ σε μία ή διαφορετικές αποχρώσεις. 

Αφού στεγνώσουν γυρίστε τα από την ανάποδη πλευρά και επαναλάβετε την διαδικασία με το χρώμα. 

Η γυαλιστερή υφή, που συνήθως έχουν τα κομμάτια των παζλ στην μία τους όψη, χρειάζεται αρκετές ώρες ακόμη και μια ολόκληρη μέρα για να στεγνώσει πλήρως. 

Αν το σχέδιο που έχετε επιλέξει για τον πίνακά σας είναι σύνθετο σχεδιάστε το αρχικά σε χαρτί, κόψτε τα κομμάτια και κολλήστε τα στον καμβά ή την κορνίζα. 


Καλύψτε αρχικά το περίγραμμα των σχεδίων στο χαρτί με κομμάτια puzzle και στην συνέχεια γεμίστε το σχέδιο. 

Για να μην υπάρχουν στο σχέδιο κενά, που δημιουργούνται από τις εγκοπές των κομματιών, κολλήστε τα με τρόπο που το ένα να επικαλύπτει ελαφρά το άλλο. 

Για πίνακες με πιο απλό σχέδιο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί - ζωγραφιστεί και απευθείας πάνω σε καμβά ή χαρτόνι και στην συνέχεια να "γεμίσει" τα κομμάτια. 

Η διαδικασία βαψίματος των κομματιών μπορεί και να παραληφθεί αν επιλέξετε ένα puzzle με μονόχρωμα κομμάτια σε αποχρώσεις ταιριαστές με το σχέδιο που θέλετε να δημιουργήσετε. 

Ανάλογα με τις αποχρώσεις και το σχέδιο που θα αποτυπώσετε στον καμβά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, περισσότερο αφαιρετικό ή τρισδιάστατο πάντως σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερο.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας τρόπος ακόμη και για να αξιοποιήσετε και να ανακυκλώσετε puzzle πολλών κομματιών που κάποτε αγοράσατε ή σας χάρισαν αλλά είτε δεν σας άρεσαν τελικά είτε δεν έχετε την υπομονή να ολοκληρώσετε :)  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ