2023-02-02 07:45:20
Φωτογραφία για Καλάβρυτα: «Πέρασε» η επέκταση του Οδοντωτού – Οι ανησυχίες για τη χρηματοδότηση
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ειδικό μελετητικό γραφείο έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών για λογαριασμό του ΟΣΕ, και πως η χρηματοδότηση θα γίνει από εθνικούς πόρους.

Απόστολος Αναστασόπουλος

Ένα σημαντικό βήμα για το οραματικό έργο, που όταν γίνει θα δώσει νέα ώθηση στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, αφού χθες Τρίτη 31/1/2023 γνωμοδοτήθηκε θετικά η μελέτη για την επέκταση του Οδοντωτού.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ειδικό μελετητικό γραφείο έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών για λογαριασμό του ΟΣΕ, αλλά και ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από εθνικούς πόρους καθώς «έχει αναλάβει το θέμα προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης» όπως είπε ο δήμαρχος.

«Αυτό το έργο έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η γραμμή του Οδοντωτού μπορεί να φτάσει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Η πρώτη φάση όμως περνάει από την Αγία Λαύρα. Εμείς λέμε ότι υποδεχόμαστε την πρόταση για την επέκταση από τα Καλάβρυτα στην Αγία Λαύρα. Λέμε ναι και κατά την ωρίμανση του έργου εδώ θα είμαστε να κρίνουμε» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.


Από την αντιπολίτευση ακούστηκαν και «φωνές» για τη σκοπιμότητα του έργου. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσενές σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται «τι θα προσφέρει στον τόπο το έργο». Είπε χαρακτηριστικά: «Απλώς επεκτείνουμε στην Αγία Λαύρα; Εχω τις ενστάσεις μου γιατί είναι ένα έργο για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Δεν γίνεται μελετημένα το έργο. Θα έπρεπε να υπάρχει σχέδιο και για το Χιονοδρομικό. Θα έπρεπε να συνδυάζεται και από τους αρχικούς σχεδιασμούς».

Ο Νίκος Μαγκαφάς από την πλευρά του εξέφρασε προβληματισμό για το ότι «δεν υπάρχει χρηματοδότηση ακόμα», αλλά και για το ότι «το έργο προϋπολογίζεται να φτάσει τα 11,3 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα για τις αποζημιώσεις. Δυστυχώς αυτή είναι η τακτική της κυβέρνησης, να ετοιμάζει μελέτες».

pelop.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ