2023-02-06 13:51:37
Φωτογραφία για Πυθαγόρας 2023 :  διαγωνισμός μαθηματικών για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου



 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει για πέμπτη φορά, φέτος, τον ετήσιο πρωτότυπο διαγωνισμό της που αφορά στις μαθηματικές ικανότητες...... Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα διεξαχθεί, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως στις 11 Μαρτίου 2023, ημέρα Σάββατο. Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος (προαιρετικά) μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Για την συμμετοχή ενός μαθητή στην εξέταση απαιτείται σύμφωνη γνώμη του γονέα, καθώς και συνδρομή για ένα έτος στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (10€).

Η εξέταση είναι πολύ φιλική και αυτοματοποιημένη, καθώς κάθε μαθητής θα κληθεί να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς αναφέρεται, κυρίως, σε ικανότητες

. Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που ήδη έχει αγαπηθεί από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας σχεδόν όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του διαγωνισμού και τις λεπτομέρειές του μπορούν να αντληθούν από την παρακάτω σχετική ιστοσελίδα.

http://www.hms.gr/pythagoras/

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ στηρίζει τον διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» και έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του στην περιοχή μας, δημιουργώντας εξεταστικό κέντρο. Για τη διαδικασία εγγραφής στο εξεταστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο τους ή στο email του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της ΕΜΕ ([email protected]) ή στους υπεύθυνους του διαγωνισμού:

v       κ. Καλαμπαλίκη Γεράσιμο (για τα Γυμνάσια), τηλ. 6977152995

email: [email protected]

v       κ. Μαστρογιάννη Αλέξιο (για τα Δημοτικά Σχολεία), τηλ. 6947702780

email: [email protected]

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να λάβουν κωδικούς, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μέχρι και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.

 



ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ