2023-02-07 20:25:07
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ. ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ -ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Για μια εκλογική συμμαχία ρήξης και ανατροπής

Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει η κλεψύδρα αδειάζει

Πηγαίνουμε σε βουλευτικές εκλογές με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ασκεί μια βαθιά αντικοινωνική και ακραία αυταρχική νεοφιλελεύθερη πολιτική με ταξικό πρόσημο σε βάρος του εργαζόμενου λαού..... και με την αντιπολίτευση, παρά τις επιμέρους διαφορές της, να μην μπορεί και να μην θέλει να ασκήσει μια δομική αντιπολίτευση και αυτό γιατί κινείται στο ίδιο συστημικό μνημονιακό ευρωμονόδρομο, αλλά και στα ίδια πλαίσια πλήρους υποταγής στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Το λαϊκό κίνημα παρά την προσπάθειά του (ορισμένες φορές με κόστος) και παρά τις νίκες που έχει αρκετές φορές πετύχει δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει συνολικά αυτή την αντικοινωνική πολιτική. Η πολυδιάσπαση της Αριστεράς, οι διαφορετικές ιεραρχήσεις δυνάμεών της σε μείζονα πολιτικά ζητήματα δεν βοηθούν για να ανατραπεί το ΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική) και να αποκτήσει ξανά ο λαός αυτοπεποίθηση.


Βαδίζουμε προς τις εκλογές με τεχνητή πόλωση σε δευτερεύοντα θέματα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας και γενικότερα του λαού. Τα συστημικά κόμματα σηκώνουν πολιτικό θόρυβο για να κρύψουν ότι όλο αυτό γίνεται αποκλειστικά για τη νομή της εξουσίας, έχοντας ίδιες ή παραπλήσιες πολιτικές

Σε αυτές τις δύσκολες για το λαό συνθήκες χρειάζεται μια συσπείρωση όλων των αριστερών αντισυστημικών δυνάμεων, τόσο των κοινοβουλευτικών (ΚΚΕ , ΜΕΡΑ25) όσο και των δυνάμεων της ριζοσπαστικής μαχητικής Αριστεράς , ώστε να διαμορφώσουν μια εκλογική συμμαχία, με ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική αυτοτέλεια κάθε δύναμης, να πραγματοποιήσουν μια ενότητα μέσα στις διαφορετικότητες τους, με ένα εκλογικό πρόγραμμα που θα απαντάει στα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, του λαού γενικότερα.

Ένα πρόγραμμα που θα έρχεται σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της ΕΕ. Ένα πρόγραμμα που θα ανοίγει δρόμο για άλλες πολιτικές και ευρύτερες ρήξεις με ταξική μονομέρεια υπέρ των πληττόμενων τάξεων. Δεν είναι η περίοδος της εκλογικής επιβεβαίωσης ούτε της αυτοαναφορικότητας.,

Χρειάζεται μια εκλογική συμμαχία που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ανάταση της κοινωνίας και των κινημάτων της, να συμβάλει για να οικοδομηθεί μια αξιόμαχη αποτελεσματική κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από αυτές, που θα υλοποιεί παρόμοια πολιτική.

Μια κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση στήριγμα στους αγώνες του αύριο , στους αγώνες που θα μπορούν να αναχαιτίσουν τις νεοφιλελεύθερες αυταρχικές πολιτικές, που θα μπορούν να ανοίξουν νέους και ελπιδοφόρους δρόμους για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό μας.

ΑΘΗΝΑ 7.2.2023

Η Πολιτική Γραμματεία της

Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ