2023-02-13 01:42:23
Φωτογραφία για Συνδυασμοί ανοιξιάτικων φυτών σε γλάστρες
Η άνοιξη είναι η εποχή με τα περισσότερα καλλωπιστικά φυτά σε πλήρη ανθοφορία. Τουλίπες, ζουμπούλια, πανσέδες, ίριδες, νάρκισοι, κρόκοι, άλυσος, βερνένα, βιολέτες και πολλά ακόμη είδη ανοιξιάτικων φυτών σε γλάστρες θα ...ζωντανέψουν την όψη του κήπου ή του μπαλκονιού σας, φυτεμένα μεμονωμένα ή μαζί σε διάφορους συνδυασμούς. 

Αν δεν έχετε προνοήσει να φυτέψετε στην διάρκεια του φθινοπώρου ανοιξιάτικους βλαστούς σε όλα τα φυτώρια από τις αρχές Μαρτίου θα βρείτε όλα τα είδη ανθισμένα,για να τα μεταφυτεύσετε μαζικά σε μεγαλύτερες γλάστρες ή να τα τοποθετήσετε σε όμορφα κασπώ.

Ακόμη  και με ίδιους είδους αλλά διαφορετικής απόχρωσης φυτά μπορούν να δημιουργηθούν ιδιαίτερα εντυπωσιακής όψης δοχεία φύτευσης, για κήπους και μπαλκόνια.  

Η τύπος του δοχείου που θα χρησιμοποιηθεί, ανάλογα με τα φυτά, καθορίζει σημαντικά την τελική εικόνα. Εκτός από κλασικές γλάστρες χρησιμοποιείστε κάθε τύπου όμορφο κασπώ, ψάθινα καλάθια, παλιά εμαγιέ ή μεταλλικά δοχεία κλπ.


Πολλά είδη ανοιξιάτικης ανθοφορίας είναι βολβώδη και ένας τρόπος για να δώσετε στις γλάστρες με ανοιξιάτικα λουλούδια εντυπωσιακή όψη είναι η φύτευση των βολβών σε διαδοχικές σειρές, ξεκινώντας από τα πιο ψηλά είδη και συνεχίζοντας στα μικρότερου ύψους.  

Ο τρόπος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε γλάστρες με βολβούς διαφορετικών αλλά και του ίδιου είδους, έτσι ώστε αυτοί να μην βλασταίνουν ταυτόχρονα και να παρατείνεται η διάρκεια που το δοχείο φύτευσης θα φιλοξενεί ανθισμένα λουλούδια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ