2023-02-13 19:11:12
Φωτογραφία για Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ !  Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Από μηχανής θεός (στα αρχαία ελληνικά «ἀπὸ μηχανῆς θεός» και στα λατινικά και στα αγγλικά «en:Deus ex machina») κυριολεκτικά σημαίνει «ο θεός από τη μηχανή» και είναι όρος που προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία, εννοώντας την απρόσμενη παρέμβαση ενός παράγοντα (γεγονός, πρόσωπο, ή αντικείμενο) που προσφέρει λύση σε μία δύσκολη κατάσταση.. Μόνο σε αυτόν, τον ιδιόμορφο Ελληνικό Θεό, μπορούμε, πλέον, να ελπίζουμε ως πολίτες του Ξηρομέρου για την αλλαγή σκηνικού σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο. Αλλιώς πως, το φαινόμενο να δούμε το καθεστώς να διαιωνίζεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου, είναι σφόδρα πιθανό.

Έχω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι, μέχρι να φθάσουμε στην οριστικοποίηση των Συνδυασμών, που θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία στο Ξηρόμερο, θα περάσουμε από πολλά στάδια και φάσεις και ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προηγούνται κατά σχεδόν 4 μήνες των αυτοδιοικητικών.


Οι αστάθμητοι παράγοντες εξακολουθούν να είναι πολλοί και γίνονται περισσότεροι όσο παραμένει η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ σύντομα , ίσως και στις επόμενες ώρες, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με ωριμότητα και αποφασιστικότητα και προπαντός με ανοικτό μυαλό, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο χώρο τους.

Εν τέλει υπάρχει ο από μηχανής θεός ; Η καθημερινότητα διδάσκει ότι πάντα υπάρχει λύση και ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Τα δύσκολα σταυρόλεξα είναι για δυνατούς λύτες …..Και επιπλέον, ουδέν κακόν αμιγές καλού !
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ