2023-02-16 08:33:01
Φωτογραφία για Η τέχνη της διακόσμησης με ελάχιστα λουλούδια
Το φυσικό πράσινο  συμβάλλει σημαντικά στην όμορφη και φυσική ατμόσφαιρα κάθε εσωτερικού χώρου, χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα πολλά ή ακριβά φυτά. Ακόμη και με ελάχιστα λουλούδια μπορούν να δημιουργηθούν πολύ ιδιαίτερες  συνθεσεις για κάθε χώρο του σπιτιού.  

Ο βασικός τρόπος  αξιοποίησης λιγοστών κομμένων λουλουδιών, από τον κήπο  τις γλάστρες στο μπαλκόνι ή ακόμη και αγριολούλουδα, είναι το ...μοίρασμά τους σε  πολλά και μικρά ανθοδοχεία αντί για την τοποθετήσή τους μαζί σε ένα. 

Ακόμη και λουλούδια χωρίς μεγάλο μίσχο μπορούν να αξιοποιηθούν με τον τρόπο αυτό τοποθετημένα  σε χαμηλά βαζάκια - ποτηράκια, τοποθετημένα όλα μαζί στο ίδιο σημείο.

Ο τύπος του ανθοδοχείου - σκεύους που θα τοποθετηθεί ακόμη και μόνο ένα κομμένο λουλούδι αλλάζει την γενική εικόνα του στον χώρο και, γενικά, όσο μεγαλύτερο και κυρίως φαρδύ είναι ένα ανθοδοχείο τόσο ομορφότερη η όψη ακόμη και μόνο ενός λουλουδιού με ψηλό μίσχο που θα τοποθετηθεί σε αυτό. 


Τα κομμένα κλαδιά από κάθε είδους δέντρο ή θάμνο είναι ο πιο απλός τρόπος για να προστεθεί φυσικό πράσινο σε κάθε εσωτερικό χώρο και είναι και πάλι ο τύπος του βάζου  που καθορίζει την γενική εικόνα.

Γενικά τα βάζα με μεγάλο και στρογγυλό κάτω μέρος  είναι τα καταλληλότερα για λιγοστά λουλούδια ή  κλαδιά, αφου ο όγκος τους προσθέτει όγκο στην συνολική σύνθεση.

Αντίθετα τα ψηλά και στενά βάζα προσφέρονται περισσότερο για μπουκέτα λουλουδιών. 

Ο συνδυασμός  γυάλινων βάζων ή και μπουκαλιών τοποθετημένα στο ίδιο σημείο, ακόμη και αν στο  κάθε ένα έχει τοποθετηθεί μόνο ένα πράσινο κλαδάκι, επίσης μπορεί να  δημιουργήσει εύκολα ένα πολύ ιδιαίτερο και φυσικό διακοσμητικό στοιχείο.  

Γενικά εστιάστε  στο είδος του βάζου για να δημιουργήσετε ένα κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο που τραβά το μάτι ακόμη και αν περιλαμβάνει ελάχιστα  λουλούδια  και σκεπτόμενοι αντίστροφα από την συνήθη τακτική "ένα λουλούδι = μικρό βάζο" :)

Το μικρό ή μεγαλύτερο  ανθοδοχείο έχει να κάνει μόνο με  το ύψος των λουλουδιών ή κλαδιών  και όχι τον αριθμό τους. Έτσι ένα και μόνο ψηλό κλαδί μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε  ένα πολύ μεγάλο βάζο-μπουκάλα, ενώ  χαμηλά κομμένα λουλούδια αναδεικνύονται τοποθετημένα το κάθε ένα σε ένα διαφορετικό  και αντίστοιχα  χαμηλό βαζάκι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σάρωσε το The Friend...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σάρωσε το The Friend...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ