2023-02-18 06:57:58
Φωτογραφία για Οι σιδηρόδρομοι για άλλη μια φορά στη διάσωση στη σεισμόπληκτη Τουρκία
Οι Τούρκικοι Κρατικοί Σιδηρόδρομοι (TCDD) έχουν εκκενώσει σχεδόν 40.000 ανθρώπους από τη σεισμόπληκτη περιοχή στη Νότια Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχουν επίσης στείλει πολλά εμπορευματικά τρένα με εμπορεύματα για τους ανθρώπους που βίωσαν την καταστροφή. Ταυτόχρονα, η ADY Container στέλνει τρένα βοήθειας στην Τουρκία μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής BTK.

Νίκος Παπατόλιος

Οι σιδηρόδρομοι έχουν βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για την ασφάλεια των ανθρώπων και τη μεταφορά προϊόντων πρώτων βοηθειών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Τότε, οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο για την εκκένωση αμάχων, ενώ εταιρείες όπως οι DB, RCG, PKP, Rénfe, SNCF, Mercitalia, FS Group και άλλες εξασφάλιζαν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα έφτανε στην Ουκρανία σιδηροδρομικώς.

Τώρα, η TCDD κάνει το ίδιο με τους Ουκρανικούς Σιδηροδρόμους, αν και από μια σεισμόπληκτη περιοχή. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει 210 ταξίδια εκκένωσης μέχρι σήμερα, μεταφέροντας 39.500 πολίτες σε άλλες περιοχές. Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Adil Karaismailoglu, 33 εμπορευματικά τρένα με αγαθά βοήθειας έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή.


Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επισκευές στα 1.275 χιλιόμετρα των επηρεαζόμενων σιδηροδρομικών γραμμών στην επαρχία Kahramanmaraş. Κοντά στη Fevsipasa στην επαρχία Gaziantep, πραγματοποιούνται επίσης εργασίες επισκευής. Η γραμμή από το σκληρά χτυπημένο λιμάνι της πόλης Iskenderun στην επαρχία Hatay εξακολουθεί να λειτουργεί, επιτρέποντας στους πολίτες να φτάσουν στα Άδανα, τη Μερσίνα και το Ικόνιο.

Το ADY Container συνεισφέρει σιδηροδρομικώς

Εκτός από το TCDD, το ADY Container εντάσσεται επίσης στο κύμα υποστήριξης για την περιοχή που επλήγη από καταστροφές στην Τουρκία. Η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν συγκέντρωσε εμπορεύματα ανθρωπιστικής βοήθειας στον σιδηροδρομικό σταθμό Bilajari, τα οποία στη συνέχεια φορτώθηκαν σε 25 κοντέινερ. Η εταιρεία απέστειλε ένα εμπορευματικό τρένο που θα μεταφέρει αυτά τα εμπορευματοκιβώτια μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής Μπακού-Τιφλίδας-Καρς (BTK).

Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων με αγαθά ανθρωπιστικής βοήθειας. Εικόνα: LinkedIn. © ADY Container.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ