2023-02-19 18:05:35
Φωτογραφία για Inula helenium, ένα ιδανικό βότανο για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.
Η ινούλα, Inula helenium, όπως έχω περιγράψει στο άρθρο μου: Inula helenium -ένα πολύτιμο βότανο για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού,  έχει μια μακρά ιστορία ως φαρμακευτικό φυτό, καθώς ήταν από τα πλέον σημαντικά βότανα για τους Αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Οι αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν σχεδόν καθολικό γιατρικό.

Eίναι ένα από τα ισχυρότερα αποχρεμπτικά και αντιβηχικά βότανα– το ιδανικότερο βότανο για τις παθήσεις του αναπνευστικού μας συστήματος.

Η τονωτική επίδρασή της ινούλας στην αναπνευστική οδό είναι άμεση  και η δράση της στην ανάκαμψη του οργανισμού από την ασθένεια καθοριστική.

Μειώνει την υπερβολική βρογχική έκκριση ελέγχει τις νυχτερινές εφιδρώσεις και τονώνει και δυναμώνει άμεσα τον εξασθενισμένο οργανισμό.

Είναι ειδικό ίαμα για τον ερεθιστικό βρογχικό βήχα, ιδιαίτερα στα παιδιά και από τα ιδανικότερα βότανα σε περιπτώσεις έντονης καταρροής και βρογχίτιδας.


Η χαλαρωτική επίδραση της ινούλας είναι καθοριστική, η αντιμικροβιακή της δράση ισχυρότατη και ως εκ τούτου, η απόχρεμψη  ομαλή και αποτελεσματική.

Λόγω της αποτελεσματικότητά της η ινούλα χρησιμοποιείται σχεδόν se όλα τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος όπως:

.- στο άσθμα

.- στο βρογχικό άσθμα – ο χυμός από τα ριζώματα και τις ρίζες της ινούλας αναμεμιγμένος με μέλι σε αναλογία 1:1 έχει προταθεί για το βρογχικό άσθμα read more:https://botanologia.gr/inula-helenium-ena-polytimo-votano-gia-tis-pathiseis-ton-pneymonon-kai-tis-anapneystikis-odoy/
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ