2023-02-20 01:06:56
Φωτογραφία για Ανοιξιάτικη διακόσμηση. 8 Τρόποι για να μεταφέρετε την ...άνοιξη στους χώρους του σπιτιού
Με την άνοιξη προ των πυλών είναι η τέλεια στιγμή για μια ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού. Η άνοιξη είναι η εποχή ανανέωσης της φύσης και η ενσωμάτωση φυσικών, στοιχείων και χαρούμενων χρωμάτων στην διακόσμησή σας  θα μεταφέρουν και στους χώρους του σπιτιού έντονη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. 

Χρησιμοποιείστε φρέσκα λουλούδια και φυτά. Τίποτα δεν είναι περισσότερο ανοιξιάτικο από την όψη και το άρωμα λουλουδιών της εποχής. Ένα βάζο με ανοιξιάτικα λουλούδια στο τραπέζι της τραπεζαρίας, της κουζίνας, στο τραπεζάκι του σαλονιού, τα κομοδίνα ή το γραφείο σας όπως και μερικά φυτά στον χώρο του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας θα προσθέσουν μια απόλυτα φυσική, χρωματιστή και όμορφη νότα στον χώρο. 

Αλλάξτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ανανεώσετε την εικόνα του σαλονιού είναι να αλλάξετε τα βαριά, χειμωνιάτικα μαξιλάρια ή και τα ριχτάρια με πιο ελαφρά και σε φωτεινά χρώματα. Προτιμήστε υφάσματα σε παστέλ αποχρώσεις, φλοράλ μοτίβα ή εκτυπωμένα υφάσματα με έμπνευση από την φύση. 


Ενσωματώστε στην διακοσμησή σας φυσικά υλικά και υφές.  Καλάθια, ψάθινα χαλιά, ξύλινα  αντικείμενα και γενικά στοιχεία από φυσικά υλικά δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική και προσθέτουν ζεστασιά σε κάθε  χώρο. 

Αλλάξτε κάποιες από τις διακοσμήσεις  τοίχου. Αντικαταστήστε κάποια από τα κάδρα με κομμάτια εμπνευσμένα από την φύση, πόστερ με λουλούδια κλπ. Εναλλακτικά μπορείτε και να δημιουργήσετε ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου με απλούς και οικονομικούς τρόπους όπως με φυσικά στοιχεία. 

Ενσωματώστε στους χώρους του σπιτιού φρέσκα αρώματα, για την δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Η άνοιξη είναι μια εποχή έντονων αρωμάτων και εύκολο να τα μεταφέρετε και στους χώρους του σπιτιού με αρωματικά κεριά ή φυσικά φυτά - λουλούδια όπως πχ λεβάντα, ζουμπούλια, μερικά κλαδιά εσπεριδοειδών σε ένα βάζο κλπ 

Παίξτε με τον φωτισμό. Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν χρησιμοποιήστε κουρτίνες από λεπτά - διαφανή υφάσματα ή περσίδες που επιτρέπουν σε περισσότερο φυσικό φως να διαχέεται στον χώρο για περισσότερες ώρες και αν υπάρχουν στον χώρο φωτιστικά  με  λευκό φως αντικαταστήστε τις λάμπες τους με λάμπες θερμού φωτισμού. 

Απαλλαγείτε από τα περιττά. Η αλλαγή της εποχής είναι η πιο κατάλληλη στιγμή όχι μόνο για μια ...φασίνα :) αλλά και για γενικό ξεκαθάρισμα των χώρων του σπιτιού από ό,τι  δεν χρησιμοποιείτε ή δεν σας αρέσει πια.  Βιβλία που δεν ανοίχθηκαν ποτέ, συσκευές ήχου/εικόνας που χρησιμοποιούνται από ελάχιστα έως ποτέ, ογκώδη διακοσμητικά αντικείμενα που η όψη τους σας έχει κουράσει, ρούχα και λευκά είδη που επίσης απλώς πιάνουν χώρο σε ντουλάπες και συρτάρια. Αποφασίστε να τα αποσύρετε  οριστικά ή να τα χαρίσετε. Είναι μια διαδικασία που όχι μόνο δημιουργεί  πιο άνετους χώρους αλλά και ψυχολογικά συμβάλλει σημαντικά στην αίσθηση μιας "αλλαγής". 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ