2023-02-21 10:28:54
Φωτογραφία για 40+ DIY Aποκριάτικες μάσκες από χαρτί
Ένας από πιο απλούς τρόπους για να φτιάξετε αποκριάτικες μάσκες για παιδικά κουστούμια αλλά και για στολές ενηλίκων και κυρίως για να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά με αφορμή τις  απόκριες.  

Θα χρησιμοποιήσετε χρωματιστό  ή άσπρο κοινό χαρτόνι το οποίο μπορείτε να βάψετε ή και να επενδύσετε με ύφασμα, πρόσθετα διακοσμητικά χαρτιά ή κάθε είδους διακοσμητικό στοιχείο, ανάλογα με το είδος/σχέδιο μάσκας που θέλετε να φτιάξετε. 

Πολύτιμη ...ύλη σε αυτού του τύπου χάρτινες μάσκες είναι και τα χάρτινα πιάτα και πιατέλες μιας χρήσης, αλλά και τα αντίστοιχα πλαστικά (από λεπτό φελιζόλ) τα οποία εξ΄αιτίας της καμπυλότητας του σχήματός τους και της ευλυγισίας τους, είναι ιδανικά για να κατασκευάσετε μάσκες που θα "κάθονται" και θα "αγκαλιάζουν" το πρόσωπο με μεγαλύτερη ευκολία απ΄όσο οι φτιαγμένες από απλό χαρτόνι. 

Αφού δημιουργήσετε με ψαλίδι τα ανοίγματα για τα μάτια ή και για την μύτη ή το στόμα,  βάψτε τις μάσκες με κάθε τύπου μπογιά, προσθέστε κολλώντας με κόλλα κομμάτια χαρτονιού για να δημιουργήσετε π.χ αυτιά ζώων κλπ. ή διακοσμήστε τις μάσκες με οποιοδήποτε πρόσθετο χάρτινο ή υφασμάτινο στοιχείο, χάντρες, στρας κλπ. 


Με δυό μικρές τρύπες στην άκρη απ΄όπου θα περάσετε ένα λαστιχάκι θα φτιάξετε το στερέωμα της μάσκας ή αν θέλετε να κρατιέται με το χέρι κολλήστε στην μια άκρη ένα ξυλαράκι ή ένα καλαμάκι που θα ντύσετε με οποιοδήποτε χαρτί ή ύφασμα. 

Με χαρτόνι ή χάρτινα πιάτα εκτός από μάσκες μπορείτε να φτιάξετε και αποκριάτικα διακοσμητικά για το σπίτι δίνοντας πχ σε μεγάλες χάρτινες πιατέλες μορφή κλόουν που θα κρεμάσετε στον τοίχο ή να κατασκευάσετε και πολλά άλλα αξεσουάρ αποκριατικών στολών όπως καπέλα κλπ.  

Ειδικά οι παιδικές χάρτινες μάσκες είναι από τις πιο διασκεδαστικές, εύκολες και οικονομικές κατασκευές αφού το μεγαλύτερο έξοδο είναι η ...φαντασία σας αν και ο βασικότερος λόγος για να ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά με τέτοιου τύπου δημιουργίες δεν είναι τόσο το κόστος, αφού και στην αγορά θα βρείτε πλέον σε πάμφθηνες τιμές όποιου τύπου μάσκα θελήσετε, όσο η ενασχόληση των παιδιών, η εξοικείωσή τους με την όλη διαδικασία και το να περάσουν μερικές ώρες φτιάχνοντας χειροποίητα ένα μέρος από την στολή τους και να έχουν αργότερα να θυμούνται ...περασμένες χαμογελαστές Απόκριες. 

Για κατασκευές που πιθανόν δυσκολεύεστε στον αρχικό σχεδιασμό του σχήματος και το κόψιμο του χαρτιού, εδώ θα βρείτε "πατρόν" για αποκριάτικες μάσκες σε πολλά διαφορετικά σχέδια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ