2023-02-23 08:05:17
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές με κόκκους καφέ
Οι DIY κατασκευές με κόκκους καφέ, όπως και αυτές  από κάθενβρώσιμο υλικό σε κοκκώδη μορφή πχ φασόλια, καλαμπόκι, διάφορα μπαχαρικά κλπ, είναι ιδιαιτερα απλές και ταυτόχρονα πολύ ιδιαίτερς όψης. 

Οι χειροποίητες δημιουργίες από κόκκους καφέ είναι τριών κυρίως τύπων:

- Αυτές κατά τις οποίες με τους κόκκους απλώς γεμίζονται μπωλ-βάζα, για την κατασκευή διακοσμητικών κηροπηγίων, ανθοδοχείων κλπ

- Οι κατασκευές που δημιουργούνται με την επικάλυψη αντικειμένων με τους κόκκους 

- Καλλιτεχνικές κατασκευές - κάδρα που περιγράμματα ή ολόκληρα στοιχεία δημιουργούνται με τους κόκκους του καφέ. 

Η πρακτική διαδικασία κατασκευής είναι εύκολη ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες κια μοιάζει με ...παιδική χειροτεχνία.

Οι κόκκοι κολλιούνται πάνω σε κάθε επιφάνεια-αντικείμενο με κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή πιστόλι σιλικόνης για ακόμη πιο σταθερό αποτέλεσμα. Θα πρέπει απλά η ποσότητα σιλικόνης να  είναι πολύ μικρή ώστε αυτή να μην διακρίνεται ανάμεσα στους κόκκους. 


Η ποιότητα του καφέ ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει για την συγκεκριμένη χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγάλες και οικονομικές συσκευασίες με καφέ σε κόκκους, ενώ για αρκετό χρόνο οι κόκκοι διατηρούν και το αρωμά τους, ειδικά σε κατασκευές που έρχονται σε επαφή με ελαφρά πιο θερμές επιφάνειες πχ σε κατασκευές  κεριών - κηροπηγίων. 

Μπαχαρικά όπως η κανέλα και ο αστεροειδής γλυκάνισος, λινάτσα, σκοινί και ξύλινα στοιχεία είναι υλικά που ταιριάζουν απόλυτα με τους κόκκος καφέ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε διακοσμητικές συνθέσεις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ