2023-02-27 20:19:52
Φωτογραφία για Πως θα φτιάξετε εύκολα βραχιολάκια Μάρτηδες
Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε:

κόκκινο και λευκό σχετικά χοντρό νήμα πλεξίματος, κλιπς (συνδετήρες) χαρτιών, ένα μολύβι και μια ίσια επίπεδη επιφάνεια μήκους περίπου 60cm πάνω στην οποία θα δουλέψετε.  

1 Κόψτε ένα κομμάτι μήκους περίπου 50cm από κάθε χρώμα νήματος. 



2 Tεντώστε τα και στερεώστε τα με τα κλιπς στις άκρες ενός τραπεζιού, σε ένα κομμάτι ξύλου ή όποια άλλη επιφάνεια σας εξυπηρετεί, αφήνοντας στις άκρες ελεύθερο ένα τμήμα περίπου 10-15cm.



3 Ελευθερώστε την μία άκρη του πρώτου νήματος και αρχίστε να το περιστρέφετε προς τα δεξιά, έτσι ώστε το νήμα να στρίβεται και να "σφίγγει". Όταν σε ολόκληρο το μήκος του είναι το ίδιο σφιχτό και τεντωμένο ξαναστερεώστε το με το κλιπ και κάντε ακριβώς το ίδιο και για το άλλο κομμάτι. 



4 Δέστε τα δύο νήματα μεταξύ τους με κόμπο, στο σημείο ακριβώς που ξεκινά το ελεύθερο εκτός κλιπ σημείο. 



www.prettyprudent.com

5 Περάστε στο σημείο του κόμπου ένα μολύβι και ξεκινείστε να το περιστρέφετε προς τα αριστερά έτσι ώστε τα νήματα να "πλέκονται" μεταξύ τους σφιχτά και φροντίζοντας να είναι διαρκώς σωστά τεντωμένα, ούτε χαλαρά αλλά ούτε και ιδιαίτερα σφιχτά. 

Όταν ενωθούν σε ολόκληρο το μήκος τους δέστε έναν κόμπο και στην άλλη άκρη. Ανάλογα με το σημείο που θα κάνετε τον δεύτερο αυτό κόμπο, ρυθμίζετε και το μήκος του βραχιολιού, ενώ φυσικά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε χάντρες ή όποιο άλλο στοιχείο. 



Ακόμη πιο εύκολη μπορεί να γίνει η όλη διαδικασία αν φτιάξετε τους Μάρτηδες μαζί με κάποιον άλλον που θα κρατά τεντωμένο το κάθε νήμα σε όλα τα στάδια της κατασκευής, οπότε δεν σας χρειάζονται τα κλιπς.



soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ