2023-02-28 19:53:16
Φωτογραφία για 6 Επαγγελματικές τεχνικές διακόσμησης για λευκούς τοίχους
Οι λευκοί τοίχοι είναι ένα πολύ δημοφιλές και αγαπημένο στοιχείο της σύγχρονης διακόσμησης εσωτερικών χώρων -ανεξάρτητα από διακοσμητικά στυλ- και αποτελούν τον ιδανικό καμβά για να προστεθεί χρώμα και προσωπικότητα σε κάθε χώρο με πολλούς διαφορετικούς και καλαίσθητους τρόπους. 

Ένας λευκός τοίχος στο σπίτι όχι μόνο δεν είναι ένα ψυχρό στοιχείο, όπως αρκετά συχνά θεωρείτο παλαιότερα, αντίθετα μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία ενός κεντρικού διακοσμητικού στοιχείου, χωρίς ταυτόχρονα να μειώνεται η φωτεινότητα του χώρου.

Γενικά είναι πολύ πιο πετυχημένες οι διακοσμήσεις με τις οποίες το χρώμα προστίθεται πάνω στο λευκό από την αντίστροφη διαδικασία, την προσπάθεια δηλαδή να "φωτιστεί" με διακοσμητικά αντικείμενα ένα τοίχος βαμμένος σε έντονη ή σκούρα απόχρωση. 

Πίνακες έντονων αποχρώσεων - gallery κάδρων

Ο πιο απλός τρόπος για να προστεθεί έντονο χρώμα όχι μόνο στον τοίχο αλλά γενικά στον χώρο είναι οι μεγάλων διαστάσεων  πίνακες ή πόστερ.


Η παρουσία του μαύρου στο θέμα ή την κορνίζα είναι μια λεπτομέρεια που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα σε χώρους που συνολικά και όχι μόνο στους τοίχους κυριαρχούν το λευκό-μπεζ. 

Με μια gallery τοίχου μπορεί να προστεθεί σε κάθε χώρο όσο χρώμα επιθυμείτε και σε όποιες  αποχρώσεις. 

Οι διακοσμήσεις αυτές είναι κατάλληλες για μικρούς ή μεγαλύτερους τοίχους και ανάλογα και με τα θέματα που θα επιλέξετε πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν την αισθητική κάθε χώρου, ανεξάρτητα από το γενικό στυλ διακόσμησής του. 

Ένας απλός τρόπος για δημιουργήσετε μια gallery έντονων αποχρώσεων είναι η χρήση ασπρόμαυρων μικρών πόστερ ή φωτογραφιών τοποθετημένων σε απλές  κορνίζες  μαζί με έντονων αποχρώσεων πασπαρτού.  

Ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι ένα στοιχείο που στην σύγχρονη διακόσμηση χρησιμοποιούνται και επιλεκτικά σε έναν τοίχο ή και ένα μόνο τμήμα του και όχι υποχρεωτικά στο σύνολο των τοίχων, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα. 

Ταπετσαρίες που περιλαμβάνουν το λευκό ως βασικό χρώμα - φόντο τους είναι οι καταλληλότερες για ένα φυσικό αποτέλεσμα στην διακόσμηση επίσης λευκών τοίχων. 

Τα καταστήματα με ταπετσαρίες διαθέτουν πλήθος τέτοιων σχεδίων και οι πιο "ακίνδυνες" διακοσμητικά και ταιριαστές με κάθε χώρο είναι οι ταπετσαρίες με γεωμετρικά μοτίβα  σε λευκό και μία ακόμη απόχρωση. 

Ξύλινα προφίλ

Πολύ ξεχωριστός τρόπος για να προσθέσετε όποια απόχρωση προτιμάτε στο κάτω μέρος ενός λευκού τοίχου. 

Αισθητικά δημιουργεί την αίσθηση της ξύλινης επένδυσης ενώ δεν πρόκειται παρά για ξύλινα προφίλ (πηχάκια) καρφωμένα στον τοίχο, σε οποιοδήποτε σχηματισμό - σχέδιο. 

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των ξύλων το τμήμα του τοίχου που οριοθετείται από αυτά βάφεται ενιαία στην ίδια απόχρωση, που όσο μεγαλύτερο κοντράστ δημιουργεί με το λευκό τόσο πιο έντονο το χρωματικό αποτέλεσμα.

Οι κατασκευές αυτής της μορφής λειτουργούν πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά ακόμη και βαμμένες με λευκό χρώμα, όπως και ο υπόλοιπος τοίχος.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την κατασκευή τους. 

Υφασμάτινα στοιχεία

Το ύφασμα προσθέτει γενικά "ζεστασιά" στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και ένας ιδιαίτερος τρόπος χρήσής του είναι μέσω υφασμάτινων διακοσμητικών τοίχου.

Κατασκευές μακραμέ αλλά και χρωματιστά χαλιά μπορούν να βρουν σε έναν λευκό τοίχο τον ιδανικό καμβά ανάδειξής τους. 

Ψάθινα καλάθια - καπέλα

Ο τρόπος για να αλλάξετε εύκολα και πολύ ιδιαίτερα την όψη ενός λευκού τοίχου, ειδικά σε χώρους που κυριαρχούν οι neutral αποχρώσεις ή το μπεζ - καφέ.

Είναι επίσης ένας πολύ πρακτικός τρόπος διακόσμησης λευκών τοίχων σε χώρους που έπιπλα-υφάσματα διαθέτουν έντονες αποχρώσεις και αναζητάτε για τους τοίχους μια πιο φυσική διακόσμηση σε απαλούς γήινους τόνους.   

Βεβαίως με τον ίδιο τρόπο μπορεί να προστεθεί και εντονότερο χρώμα στον τοίχο με την χρήση καλαθιών σε έντονες αποχρώσεις ή αν σε κάποια καπέλα προστεθούν υφασμάτινα στοιχεία ζωηρού χρώματος. 

Λευκά ράφια με έγχρωμα αντικείμενα

Ένας επίσης απλός και πρακτικός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στον τοίχο και γενικά στον χώρο, ακόμη και χωρίς την χρήση κανενός κάδρου.

Η επιλογή αυτή εκτός από διακοσμητική είναι και ένας τρόπος λειτουργικής εκμετάλλευσης του χώρου που θα καταλάμβαναν κάποια κάδρα - διακοσμητικά τοίχου, ενώ χρωματικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο έντονο. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ