2023-03-04 20:41:53
Φωτογραφία για Αναμενόμενη ήταν η παραίτηση του  Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου από την  επιτροπή διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.
Αναμενόμενη ήταν η παραίτηση του  Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου από την  επιτροπή διερεύνησης των αιτιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αφού με την ανακοίνωση του ονόματός τους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ιδιαιτέρα του σιδηροδρομικού κόσμου.

«Δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου», ανέφερε ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Την παραίτησή του από την Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια για την τραγωδία στα Τέμπη υπέβαλε ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, μετά τα δημοσιεύματα για τη θέση που κατείχε στο παρελθόν ως διεθύνων σύμβουλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.


Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του κυρίου Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κ. Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

newsbomb.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΜΠΗ. Τι θα γινόταν αν ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΜΠΗ. Τι θα γινόταν αν ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ