2023-03-14 11:42:36
Φωτογραφία για 13 Iδιαίτερα καλαίσθητες προτάσεις  για διακοσμήσεις τοίχου
Η επιφάνεια των τοίχων όπως και αυτή του δαπέδου είναι τα δύο πιο καθοριστικά σημείαα στην γενική αισθητική και ατμόσφαιρα κάθε δωματίου και πολύ συχνά οι κατάλληλες επιλογές στα στοιχεία είναι αρκετές για να προσθέσουν ζεστασιά και προσωπικότητα στον χώρο, πολύ πιο άμεσα από όσο έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Ειδικά η όψη τοίχων μεγάλου μεγέθους μπορεί να αλλάξει την εικόνα κάθε χώρου αν η διακόσμησή τους, χωρίς να βασίζεται σε εξεζητημένα στοιχεία, είναι η κατάλληλη χρωματικά αλλά και σε υλικά, ανάλογα με την γενική διακόσμηση του δωματίου. 

1 Συμμετρικής διάταξης γκαλερί με λευκές κορνίζες - πασπαρτού (χάρτινα περιθώρια κάδρων) και ασπρόμαυρα θέματα - φωτογραφίες.

Διαχρονική και ταιριαστή σχεδόν με κάθε διακοσμητικό στυλ επιλογή, που προσφέρεται ιδανικά για τον τοίχο του καναπέ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του. 

Τόσο το άσπρο όσο και μαύρο συνδυάζονται εύκολα με κάθε άλλη απόχρωση ενώ οι χρήση ανάμεσα  στις φωτογραφίες και κάποιων ασπρόμαυρων πορτραίτων προσθέσει ιδιαίτερα προσωπικό χαρακτήρα στην όλη σύνθεση. 


2 Vintage αισθητικής πολύχρωμο πόστερ με θέμα εμπνευσμένο από ήρωες κινουμένων σχεδίων. 

Πολύ ξεχωριστή επιλογή ταιριαστή σε χώρους σύγχρονης ρουστίκ ή πιο μοντέρνας αισθητικής και για να προστεθεί χρώμα σε δωμάτια που κυριαρχούν διχρωμίες - τριχρωμίες σε λευκό/μπεζ-μαύρο και αποχρώσεις φυσικού ξύλου. 

3 Σκουρόχρωμα στενά ράφια για κορνίζες με διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κάδρα σε λεπτές κορνίζες και με αφηρημένα ή μοντέρνα θέματα σε ζεστές-φυσικές αποχρώσεις και μαύρο. 

Επιλογή που επίσης συνδυάζεται εύκολα με πολλά διακοσμητικά στυλ, δεν περιέχει έντονες χρωματικές αντιθέσεις, έτσι ευκολα τοποθετείται ακόμη και  σε χώρους που κυριαρχεί μια έντονη φυσική ή ζεστή απόχρωση όπως πχ το πορτοκαλί, το πράσινο αλλά και το λευκό ή το γκρι. 

4 Γκαλερί που καλύπτει σχεδόν το σύνολο του τοίχου με γκραβούρες και χάρτες, σε λεπτές κορνίζες καφέ - μπρονζέ απόχρωσης. 

Διαχρονικά κομψή επιλογή ταιριαστή όχι μόνο σε κλασικούς αλλά πιο μοντέρνας αισθητικής ρουστίκ χώρους και κατάλληλη για τοίχους στους οποίους δεν εφάπτεται κανένα έπιπλο. 

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε κάδρα αυτής της μορφής είναι η χρήση εικόνων από το internet που θα εκτυπώσετε στο κατάλληλο μέγεθος σε ένα κατάστημα φωτοαντιγραφικών σε συνδυασμό με οικονομικές απλές κορνίζες, που αν χρειάζεται μπορείτε να βάψετε με ακρυλικά - μεταλλικά χρώματα.  

5 Ψάθινα διακοσμητικά τοίχου. 

Η πιο πρακτική και καλαίσθητη επιλογή για τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, αφού τα διακοσμητικά αυτή της μορφής λόγω του μικρού τους βάρους είναι από τις ελάχιστες διακοσμήσεις τοίχου που μπορούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο σημείο στην σεισμογενή χώρα μας. 

Εκτός από ψάθινους δίσκους - καλάθια κλπ που διατίθενται σε καταστήματα ειδών σπιτιου και διακόσμησης με τον ίδιο τρόπο μπορούν να συνδυαστούν στον τοίχο και άλλου τύπου ψάθινα αντικείμενα όπως πχ καπέλα, ψάθινα σουπλά με ιδιαίτερο σχέδιο κλπ 

Ανάλογα με το αν ο τοίχος είναι βαμμένος σε σκούρα ή πιο ανοιχτή απόχρωση επιλέξτε αντίστροφων αποχρώσεων ψάθινα διακοσμητικά. 

6 Γκαλερί με πόστερ αφηρημένων θεμάτων σε ζεστές-φυσικές αποχρώσεις και μαύρο, σε μαύρες λεπτές κορνίζες. 

Από τις πιο σύγχρονες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και επιλογή ταιριαστή με πολλά διακοσμητικά στυλ. 

Η συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων είναι ιδανική για χώρους  που βασίζονται σε ζεστές ή παλ αποχρώσεις, αλλά βεβαίως για την δημιουργία ενός πιο έντονου αποτελέσματος χρωματικά μπορούν να επιλεγούν θέματα σε πιο ζωηρά χρώματα. 

7 Καθρέφτης παλαιωμένης όψης χωρίς πλαίσιο. 

Κορυφαίας αισθητικής πρόταση για σημεία που μέσα στον καθρέφτη θα αντικατοπτρίζεται ένα κάδρο στον απέναντι τοίχο αλλά και μεγάλο μέρος του δωματίου. 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η θέση και το ύψος τοποθετήσης του καθρέφτη είναι υποδειγματικά και δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής που αποτελείται από όμορφα και καλαίσθητα στοιχεία του χώρου. 

Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες για το πως θα δώσετε τεχνητά παλαιωμένη όψη σε καθρέφτες. 

8 Στενά ράφια με διαφόρων τύπων αντικείμενα και καθρέφτης, σε γωνιακή διάταξη πάνω από γωνιακό καναπέ. 

Απλή και ιδιαίτερα κομψή επιλογή για την διακόσμηση τοίχων πάνω απο γωνιακούς καναπέδες που χρωματικά μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με την γενική αισθητική του χώρου, τοποθετώντας στα ράφια αντίστοιχων χρωμάτων βιβλία, μικρά καδράκια κλπ

9  Αυτοκόλλητα βινυλίου. 

Μια επίσης από τις πιο μοντέρνες επιλογές διακόσμησης τοίχου, αρκεί χρώματα και μέγεθος να ταιριάζουν με το σημείο που θα τοποθετηθούν. 

Αντίστοιχης όψης στοιχεία μπορούν βεβαίως πολύ πιο φυσικά και καλαίσθητα να δημιουργηθούν και με ζωγραφική πάνω στην επιφάνεια του τοίχου. 

10 Στενά λευκά ράφια τοίχου με κάδρα που περιλαμβάνουν φωτογραφίες ή και παιδικές ζωγραφιές σε λευκό και έντονες αποχρώσεις. 

Από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπος για καλαίσθητες διακοσμήσεις λευκών-μπεζ τοίχων κρεβατοκάμαρας, αρκεί τα ραφάκια να φιλοξενούν μόνιμα μόνο τα κάδρα και όχι ...ό,τι κάθε στιγμή δεν ξέρουμε που αλλού να το ακουμπήσουμε  :)

 

11 Ταπετσαρία τοίχου σαν ...κεφαλάρι. 

Πολύ ιδιαίτερης αισθητικής πρόταση για τον τοίχο του κρεβατιού, που μπορεί πραγματικά να αλλάξει συνολικά την εικόνα του χώρου ανάλογα με το έντονο ή πιο διακριτικό μοτίβο ταπετσαρίας που θα χρησιμοποιηθεί. 

12 Γκαλερί με κενές κορνίζες και καθρέφτες, παλαιωμένης όψης 

Vintage ύφος και μια πρόταση ταιριαστή σε  χώρους όχι μόνο ανάλογης αλλά και πιο σύγχρονης αισθητικής. 

Η επιτυχία των συνθέσεων αυτής της μορφής βασίζεται στους συνδυασμούς των σχημάτων αλλά και την συνολική επιφάνεια του τοίχου που θα καταλαμβάνουν και που θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο κυρίως κατά ύψος. 

Οι συγκεκριμένες συνθέσεις είναι ένας τρόπος και για να αξιοποιήσετε κορνίζες κάδρων που δεν σας αρέσουν πια, εφαρμόζοντας στο ξύλο τους μια απλή τεχνική παλαίωσης. 

13 Μια συλλογή με ρολόγια τοίχου. 

Απλή, κομψή και εύκολη διακόσμηση τοίχου που ανάλογα με το είδος των ρολογιών που θα χρησιμοποιηθούν είναι ταιριαστή σε κάθε χώρο και διακοσμητικό στυλ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ