2023-03-14 13:21:25
Φωτογραφία για Θάνος Παπαϊώαννου: Υπήρξαν 11.000 αιτήσεις για τον ΟΣΕ – Δεν ευθύνεται ο ΑΣΕΠ για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις
Tηλεφωνική παρέμβαση στην ΕΡΤ έκανε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊώαννου με αφορμή καταγγελία του εργαζομένου της Hellenic Train, Νίκου Κουτσούκη, για σκόπιμες καθυστερήσεις στις προσλήψεις εργαζομένων στους σιδηροδρόμους μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό διέψευσε ο κ. Παπαϊωάννου λέγοντας ότι αρμόδιος φορέας για τις προσλήψεις είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train).

«Το έγγραφο από τον ΟΣΕ, που έχει ένα σχέδιο προκήρυξης μάς ήρθε τέλη Αυγούστου 2022. Συζητήσαμε το σχέδιο προκήρυξης με τον ΟΣΕ γιατί πρώτη φορά ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία. Στα μέσα Ιανουαρίου τελείωσαν οι συζητήσεις και εγκρίθηκε η προκήρυξη. Από τότε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι αρμοδιότητες -σύμφωνα με τη νομοθεσία- ανήκουν στον ΟΣΕ- για την επεξεργασία των αιτήσεων. Υπήρξαν 11.000 αιτήσεις, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Σε αυτή την φάση ο ΑΣΕΠ δεν έχει καμία εμπλοκή. Θα έχει όταν έρθει η ώρα των ενστάσεων» υποστήριξε ο κ. Παπαϊωάννου τονίζοντας ότι για να γίνουν ενστάσεις πρέπει να γίνουν και οι προσλήψεις.


Αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι προσλήψεις δήλωσε ότι ο ίδιος δεν το γνωρίζει. «Το να πούμε ότι η νομοθεσία για τις προσλήψεις στον ΟΣΕ είναι περίπλοκη και δημιουργεί καθυστερήσεις να το πούμε. Σε καμία στιγμή η εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας δεν είναι στο πεδίο του ΑΣΕΠ. Ο ΟΣΕ καλείται να την εφαρμόσει» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου διευκρινίζοντας όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κιουτσούκης στον αέρα της ίδιας εκπομπής.

aftodioikisi.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ