2023-03-14 13:25:55
Φωτογραφία για Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου με αντικείμενο την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμ
 

Σύσκεψη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη και των διοικήσεων της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι o υπουργός Επικρατείας είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2023 τα άμεσα μέτρα επανεκκίνησης των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα, από το τέλος Μαρτίου 2023, με ενισχυμένες εγγυήσεις ασφάλειας, όπως την υποχρεωτική παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, ακόμη και αν αυτό καταστήσει αναγκαία τη μείωση στον όγκο του μεταφορικού έργου.

Σήμερα, ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ επίκεινται και νέες διώξεις. Κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους.


Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος από τον διοικητή του ΟΣΕ να του αποστείλει τους φακέλους για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια, με στόχο να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες που δεν αναζητήθηκαν. Επίσης, σε βάθος 15ετίας θα πάει η έρευνα και για τις συμβάσεις του ΟΣΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Χθες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στους σιδηροδρόμους στο Υπουργείο Μεταφορών, όπου ενημερώθηκε εκτεταμένως για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ τονίστηκε ότι κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν έχει επιλυθεί «παρά τις επανειλημμένες και στοχευμένες προσπάθειές μας να τα αναδείξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Ο κ . Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου καθώς και ότι σύντομα θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός του ανωτέρω πλαισίου. Αύριο Τετάρτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

insider.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ