2023-03-14 13:30:53
Φωτογραφία για Τέμπη: «Ανεξήγητα» εγκαύματα σε 4 πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο τρίτο βαγόνι
Μια σοκαριστική αποκάλυψη, που αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται στην επιφάνεια: τέσσερις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στα συντρίμμια έπαθαν μυστηριώδη εγκαύματα μέσα από τη στολή!

Ορισμένοι από τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Τέμπη, λίγο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, πήγαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Το περίεργο όμως είναι ότι είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια, και οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί στο σώμα τους, μέσα από πυρίμαχη στολή η οποία δεν είχε φθαρεί!

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ που έγινε η φονική σύγκρουση στα Τέμπη, τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν με κοπτικό μηχάνημα στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Τότε άρχισαν να νιώθουν εγκαύματα μέσα από τη στολή, η οποία δεν είχε πάθει τίποτα εξωτερικά.


Αργότερα πήγαν στο νοσοκομείο αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο τι είχε προκαλέσει αυτά τα τραύματα στα χέρια και τα πόδια τους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, εστιάζουν στο τι προκάλεσε τα εγκαύματα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό η εμπορική αμαξοστοιχία, ή κάποιος επιβάτης μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Για το θέμα είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κούγιας: «Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη»

Το θέμα έθιξε και ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί θύματα της τραγωδίας. Ο γνωστός ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η σύγκρουση θα «μαρτυρήσουν» τον λόγο που προκλήθηκε η πυρκαγιά.

«Αν διαπιστωθεί ότι, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας, κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε πως «αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω ότι το λάθος μου δεν ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατο των ανθρώπων, αλλά πιθανώς το προκάλεσε η παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο, από το οποίο προκλήθηκε αυτή η πυρκαγιά».

dikaiologitika.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ