2023-03-14 18:19:52
Φωτογραφία για Tέμπη: Τρεις σιδηροδρομικοί καλούνται σε απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή
Σε απολογία καλούνται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήριο Μπακαΐμη, που έχει οριστεί να διενεργήσει την έρευνα για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, τρεις σιδηροδρομικοί που ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία.

Πρόκειται για τον επιθεωρητή κυκλοφορίας που ήταν εκείνος που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος προφυλακίστηκε, αφού θεωρήθηκε ένας εκ των υπαιτίων της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων.

Ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια. Επίσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι και οι τραυματίες.

Εκτός από τον επιθεωρητή κυκλοφορίας σε απολογία καλούνται και οι δύο ακόμα σιδηροδρομικοί, σταθμάρχες που είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν στο πόστο τους στη Λάρισα ως τις 11 το βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, αλλά έφυγαν νωρίτερα.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, κατηγορίες που ήδη έχουν αποδοθεί και στον σταθμάρχη της Λάρισας.

Οι απολογίες και των τριών έχουν οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, ενώ οι συνήγοροί τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ