2023-03-14 18:22:57
Φωτογραφία για Τέλος στα μέτρα έναντι της πανδημίας Covid-19 - Χωρίς μάσκα στα λεωφορεία
Την άρση όλων των μέτρων έναντι του κορωνοϊού εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.  

Εξαιρούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η άρση των μέτρων αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη διενέργεια rapid test από τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι του Covid-19 και για τον λόγο αυτόν συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».


ΠΟΥ: Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να τελειώσει φέτος

Την πιθανότητα η πανδημία του κορωνοϊού να φτάσει στο τέλος της κατά τη διάρκεια του 2023 και να υποβιβαστεί σε επιδημία με τοπικές μόνο εξάρσεις και μικρότερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ομιλία του τη Δευτέρα.

Απευθυνόμενος σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αιθίοπας αξιωματούχος δήλωσε πως παγκοσμίως, «για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός των αναφερόμενων θανάτων είναι χαμηλότερος από ό,τι πριν από τρία χρόνια, όταν χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη “πανδημία”. Η βελτίωση είναι σημαντική. Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή φέτος θα μπορέσουμε να πούμε ότι ο Covid-19 έληξε ως έκτακτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος και ως πανδημία».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ