2023-03-25 17:07:18
Φωτογραφία για Οικογένεια ασβών... σταμάτησε τα τρένα στην Ολλανδία
Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν και δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές λόγω των ασβών που σκάβουν λαγούμια κάτω από τις ράγες και δημιουργούν κίνδυνο υποχώρησης του εδάφους.

Οι συρμοί σταμάτησαν να κινούνται ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις του Αϊντχόβεν και του Ντεν Μπος στα νότια της Ολλανδίας και η επανέναρξη των δρομολογίων ίσως καθυστερήσει για εβδομάδες.

Εύκολη λύση δεν υπάρχει, καθώς οι ασβοί προστατεύονται από τη νομοθεσία και η εταιρεία σιδηροδρόμων ProRail θα πρέπει να τους βρει νέο σπίτι πριν προχωρήσει σε εργασίες.

Η επιχείρηση προβλέπει τη δημιουργία ενός τεχνητού αμμόλοφου στον οποίο τα ζώα θα μπορούν να σκάβουν ελεύθερα, καθώς και τη δημιουργία υπόγειου μεταλλικού φράχτη που θα εμποδίζει την επιστροφή τους στα παλιά λημέρια.

«Οι ασβοί είναι όμορφα ζώα […] αποτελούν όμως πρόβλημα για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το Reuters.


Η διακοπή των δρομολογίων επηρεάζει 50.000 άτομα την ημέρα, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να παίρνουν το λεωφορείο ή να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές, κάτι που αυξάνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά μισή έως μία ώρα.

Σύμφωνα με το BBC, τα λαγούμια μιας άλλης αποικίας ασβών οδήγησαν πριν από μερικές εβδομάδες στο κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής του Μολκβέρουμ, όπου οι εργασίες αποκατάστασης δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον Απρίλιο.

H υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Βίβιαν Χάινεν ανέφερε μάλιστα στη Βουλή ότι λαγούμια ασβών βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στις γραμμές σε 40 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Ο ευρωπαϊκός ασβός (Meles meles), ένα χαριτωμένο ασπρόμαυρο ζώο, είναι νυκτόβιο και κοινωνικό ζώο που σκάβει δαιδαλώδη λαγούμια δεκάδων μέτρων στα οποία ζουν πολλές οικογένειες μαζί.

Τη δεκαετία του 1980 οι ασβοί σχεδόν εξαφανίστηκαν από την Ολλανδία, πλέον όμως έχουν ανακάμψει και δεν κατατάσσονται στα απειλούμενα είδη.

ekriti.gr

sidirodromikanea.blogspot.com

«Σ.Ν.» Κάτι ανάλογο με αρουραίους είχε συμβεί στην γραμμή Θεσσαλονίκη –Ειδομένη με εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας μας εκμυστηρεύτηκε ο μηχανοδηγός εκείνου του τρένου. Το πόσο αληθινό είναι δεν ξέρουμε…


sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ