2023-03-26 15:00:04
Φωτογραφία για Υπερπαραγωγές υψηλού επιπέδου την επόμενη σεζόν...
Με ρυθμό προχωρούν τα γυρίσματα της ιστορικής δραματικής σειράς μυθοπλασίας «Η μάγισσα» των Μελίνας Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, με την Έλλη Τρίγγου. Η πλοκή εκτυλίσσεται στα προεπαναστατικά χρόνια, με αφετηρία το 1818, και αρχίζει με έναν φόνο θέτοντας στο επίκεντρό της τους πειρατές.

«Θα αφηγηθούμε μια ιστορία για έναν κόσμο για τον οποίον δεν έχουμε σαφή εικόνα» έχει πει ο Λευτέρης Χαρίτος για τη σειρά η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλες σκηνές με εντυπωσιακές μάχες σε φυσικούς χώρους: Στη Μέσα Μάνη, τη σκληρή Μάνη με τα χωριά- οχυρά.

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να αρχίσουν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «17 κλωστές» του Πάνου Δημάκη (εκδ. ΚΑΠΑ Εκδοτική), το οποίο βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου, σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή Tanweer.

Η σειρά «πατάει» στο ομότιτλο βιβλίο, το οποίο έχει στο επίκεντρό του ίσως το αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας. Η ιστορία διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909, στα Κύθηρα. Πρωταγωνιστής ένας ντόπιος τσαγκάρης που οδηγήθηκε σε μια από τα μαζικότερες δολοφονίες στα ελληνικά χρονικά. Τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο Πάνος Βλάχος.


Σε έξι επεισόδια συνολικού κόστους 4,5 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Η μεγάλη χίμαιρα» του Μίτια Καραγάτση, από την ΕΡΤ1 με την ΕΡΤ ως συμπαραγωγό να συμμετέχει με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από τα 4,5 εκατ. ευρώ του συνολικού κόστους.

Χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής κλασικής λογοτεχνίας, εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου, στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, έχοντας στο επίκεντρό της μια πολλά υποσχόμενη νεαρή Γαλλίδα, τη Μαρίνα, η οποία, μαγεμένη από τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, ερωτεύεται έναν πλοιοκτήτη, μετακομίζει στην Ελλάδα και βυθίζεται σε μία δίνη πάθους, χειραφέτησης και αυτοκαταστροφής.

Τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2023, σε τοποθεσίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η σειρά αποτελεί πρωτότυπο υλικό της δωρεάν συνδρομητικής πλατφόρμας ERTflix και, με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024. Θα συμμετέχουν και οι εταιρείες παραγωγής Foss, Boo, Blonde.

Την προσαρμογή του κειμένου σε μίνι σειρά υπογράφουν ο Ιωάννης Πάππος, ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που εξέδωσε βιβλία του στην Αμερική από έναν εκ των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων στον πλανήτη, τον Harper Collins, σε συνεργασία με τον Ντένη Ηλιάδη, ο οποίος θα σκηνοθετεί.

Η σειρά «Famagusta», με τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Αντρέα Γεωργίου, σε σενάριο Βάνας Δημητρίου, έρευνα / τεκμηρίωση Δημήτρη Τοκαρή και σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου για την κατεχόμενη πλέον κυπριακή πόλη – φάντασμα Αμμόχωστο θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη χρονική συγκυρία, καθώς το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, η οποία παραμένει η μόνη διχοτομημένη χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίκεντρο της σειράς ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων το οποίο χάνει την ημέρα της εισβολής, στις 14 Αυγούστου 1974, το τριών μηνών μωρό του. Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει. Εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή ώστε θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά.

Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό και, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα «αγκάθι» στη ζωή τους. Στο παρόν πια, το μωρό εκείνο είναι ένας άνδρας 50 ετών με τη ζωή του σε παράλληλη καταγραφή από την τηλεοπτική κάμερα με εκείνη της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του. Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο. 

Το επικών διαστάσεων αειθαλές μυθιστόρημα «Οι Πανθέοι» του Τάσου Αθανασιάδη εξετάζει να εντάξει στο πρόγραμμα του την επόμενη σεζόν ένας εκ των ΣΚΑΪ και Alpha σε παραγωγή των στούντιο Καραγιάννη, εταιρεία η οποία επενδύει στα ιστορικά δράματα.

Ο Αθανασιάδης, ο οποίος για τους «Πανθέους» του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο πεζογραφήματος (1959), αποτυπώνει την τοιχογραφία της ελληνικής κοινωνίας στα πρώτα 40 χρόνια του 20ού αιώνα με χαρακτηριστικούς σταθμούς τον Μακεδονικό Αγώνα, το Κίνημα στο Γουδή, τη βενιζελική εποχή, τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τον «απαγορευμένο» έρωτας της Μάρμως Πανθέου με τον Κίτσο, ανιψιό του συζύγου της Ανδρέα, είχε δείξει η ΕΡΤ1 το 1977-1979.

Απο topontiki

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ