2023-03-27 07:49:18
Φωτογραφία για Τραπεζαρίες με συνδυασμό επίπλων διαφορετικού σχεδιασμού
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της διαχρονικής εξέλιξης των τάσεων στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι η απομάκρυνση από παλαιότερα στερεότυπα όπως για παράδειγμα την ομοιομορφία κατηγοριών επίπλων  που κάποτε ήταν  κανόνας.

Έτσι πλέον οι πολυθρόνες του σαλονιού μπορούν πλέον να διαφέρουν εντελώς από τον καναπέ, τα κομοδίνα να μην είναι σεταρισμένα με το κρεβάτι και η τραπεζαρια να δημιουργείται με συνδυασμό επίπλων διαφορετικού σχεδιασμού.  

  Photo: depositphotos.com

Οι εύλικτοι αυτοί συνδυασμοί στον χώρο της τραπεζαρίας, εκτός των άλλων, βοηθούν και στην αξιοποίηση ήδη υπαρχόντων επίπλων πχ ενός κλασικού τραπεζιού που μπορεί να πλαισιωθεί με διαφορετικής αισθητικής καρέκλες για την δημιουργία μιας σύγχρονης τραπεζαρίας.  

Με τον ίδιο τρόπο κλασικής φόρμας καθίσματα σε συνδυασμό με ένα απλό σύγχρονο τραπέζι επίσης δημιουργούν ένα καλαίσθητο σύνολο, που δεν διαθέτει την αυστηρότητα του αμιγώς κλασικού ύφους. 


Πολύ ιδιαίτερης αισθητικής και οι τραπεζαρίες στις οποίες όχι μόνο οι καρέκλες δεν είναι ομοιόμορφες με το τραπέζι αλλά ούτε και μεταξύ τους. 

Οι συνδυασμοί αυτής της μορφής εξυπηρετούν και χρωματικά την ένταξη της τραπεζαρίας στο σύνολο του χώρου, αφού τραπέζι ή καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν χρωματικά όχι μεταξύ τους αλλά με άλλα έπιπλα και στοιχεία, ειδικά σε μικρούς χώρους που το σημείο του τραπεζιού βρίσκεται επί της ουσίας στον χώρο του σαλονιού.

Η βασική διαφοροποίηση του τραπεζιού από τις καρέκλες, εκτός της απόχρωσης, συνήθως αφορά τα υλικά. 

Ψάθα, δέρμα, μέταλλο, ύφασμα ή ακρυλικό μπορούν να συνυπάρξουν σε συνδυασμό με το ξύλο για την δημιουργία πραγματικά πολύ ιδιαίτερων συνόλων τραπεζαρίας, ανεξάρτητα από το γενικό διακοσμητικό τους στυλ. 

Ένας καλαίσθητος και απόλυτα πετυχημένος διακοσμητικός τρόπος συνδυασμού των υλικών-αποχρώσεων των καθισμάτων είναι αυτά να ταιριαζουν όχι απαραίτητα με το τραπέζι αλλά με στοιχεία που βρίσκονται στο ίδιο σημείο, όπως για παράδειγμα το φωτιστικό, το χαλί ή ένα έπιπλο αποθήκευσης. 

 

Όσο πιο απλού σχεδιασμού είναι το τραπέζι τόσο πιο ευέλικτο για συνδυασμούς με κάθε τύπο καθισμάτων από κάθε κάθε είδος υλικό. 

Ο πιο απλός τρόπος για το "σπάσιμο" της ομοιομορφίας των επίπλων τραπεζαρίας, ακόμη και όταν αυτά αποτελούνται από το ίδιο βασικό υλικό πχ ξύλο, είναι οι διαφορετικές αποχρώσεις του. 

Οι κλασικές καρέκλες επενδυμένες με ύφασμα ή κάλυμμα ανήκουν στα πιο "πασπαρτού" καθίσματα τραπεζαρίας, αφού με την ίδια ευκολία μπορούν να συνδυαστούν τόσο με κλασικά όσο και πιο μοντέρνας αισθητικής τραπέζια. 

Η μόνιμη χρήση τραπεζομάντηλου είναι επίσης ένας απλός και πρακτικός τρόπος ώστε οποιοδήποτε τραπέζι να μπορεί να συνδυαστεί με κάθε τύπου καθίσματα.

Οι κάθε τύπου ψάθινες καρέκλες - πολυθρόνες είναι επίσης μια κατηγορία καθισμάτων που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα τόσο με κλασικής και λιτής γραμμής όσο και με πιο ιδιαίτερου σχεδιασμού τραπέζια και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και ζεστό σύνολο. 

Οι πολύ πρακτικές και οικονομικές μοντέρνες καρέκλες πολυπροπυλενίου που διατίθενται στην σύγχρονη αγορά επίπλων σε ποικιλία σχεδίων - αποχρώσεων είναι μια ακόμη ευέλικτη επιλογή αφού επίσης εύκολα συνδυάζονται με ξύλινα ή γυάλινα τραπέζια κάθε ύφους. 

Πολύ ιδιαίτερης αισθητικής και οι μοντέρνες διαφανείς ή χρωματιστές ακρυλικές καρέκλες,  κατάλληλες όχι μόνο για σύγχρονου ύφους τραπεζαρίες αλλά και για την δημιουργία πολύ ιδιαίτερων συνόλων με την χρήση ενός vintage τραπεζιού διακοσμημένου με ταιριαστά γυάλινα αντικείμενα. 

Οι διάφανες καρέκλες αυτού του τύπου, που λόγω του υλικού και της απόχρωσης ο όγκος τους "εξαφανίζεται" οπτικά,  είναι ιδανικές για την ανάδειξη του τραπεζιού και δημιουργούν πολύ εντυπωσιακό σύνολο συνδυασμένες με μεγάλα τραπέζια ιδιαίτερου σχεδιασμού.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ