2023-03-27 15:29:51
Φωτογραφία για Τέλος οι μάσκες στα φαρμακεία
Της Σοφίας Ραχμάνη

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε καταργούνται τα rapid test των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους υγειονομικούς αλλά και η μάσκα προστασίας από μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και φαρμακεία.

Καταργούνται και τα τελευταία μέτρα κορονοϊού που έμεναν μέχρι και σήμερα, μπαίνουμε πια σε μια νέα φάση συνύπαρξης με τον ιό καθώς αφενός ανοίγει ο καιρός που παραδοσιακά χαλαρώνουν πάντα τα μέτρα και αφετέρου φαίνεται πως πλέον ο κορονοϊός οδεύει προς αποκλιμάκωση.

Έτσι, καταργούνται τα υποχρεωτικά rapid test σε εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση όσους .... δουλεύουν με ευπαθείς ομάδες δηλαδή ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε φαρμακεία που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτική.

Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι πλέον όσοι θέλουν να ψωνίσουν από ένα φαρμακείο μπορούν να εισέρχονται σε αυτό χωρίς να φορούν τη μάσκα τους και να προχωρούν κανονικά στα ψώνια τους, όπως συμβαίνει στα μαγαζιά του εμπορίου εδώ και μήνες.

Δείτε αναλυτικά τι καταργείται σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που μπαίνει από σήμερα σε ισχύ και πού παραμένουν υποχρεωτικά rapid test και μάσκες.

dikaiologitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ