2023-03-28 23:55:17
Φωτογραφία για Πού και πώς θα χτυπούσαν στην Αθήνα, οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν
Για αρκετό καιρό σχεδίαζαν το χτύπημα εναντίον ισραηλινού στόχου στην Ελλάδα, οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στόχος τους ήταν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιες αστυνομικές πηγές.

Οι δύο άνδρες, είναι πακιστανικής υπηκοότητας, 29 και 27 ετών, είχαν παρακολουθήσει το χώρο και είχαν μελετήσει τρία σχέδια για την επίθεση, τα οποία δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν, καθώς έπεσαν στα χέρια των αρχών.

Οι εκδοχές που είχαν μελετήσει ήταν, ή να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα, ή με εκρηκτικά, ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Καθοδήγηση από το εξωτερικό

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, ετοιμάζοντας τρομοκρατικά χτυπήματα με καθοδήγηση από το εξωτερικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, ήταν στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο.  Πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται έρευνα και στη Ζάκυνθο.

Παράλληλα κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Πακιστανοί είχαν συχνές επαφές με ομοεθνή τους, που όπως είπαν, διαμένει μόνιμα στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε κατευθύνσεις και τους υποσχόταν χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν στην επίθεση στο συγκεκριμένο ισραηλινό εστιατόριο.

Επιχείρηση στρατολόγησης

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, η υπόθεση είναι ακόμα στην αρχή, ενώ η ΕΥΠ προχωρά ήδη τις έρευνες σε συνεργασία και με άλλες ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Ποινική δίωξη

Εντωμεταξύ εναντίον των δύο συλληφθέντων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή την Παρασκευή.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο θάνατός σου, η ζωή μου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο θάνατός σου, η ζωή μου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ