2023-04-01 06:41:21
Φωτογραφία για Ξανά στο...φως η σήραγγα στην Κακιά Σκάλα, 10 χρόνια μετά
Έπειτα από χρόνια που είχε μείνει στο σκοτάδι, λόγω βανδαλισμών και φθορών, στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας άρχισαν ξανά οι εντατικές εργασίες. Η σήραγγα της Κακιάς Σκάλας απέκτησε και πάλι φως καθώς, για τουλάχιστον 10 χρόνια, δε λειτουργούσε τίποτα. Οι κυνηγοί του χαλκού είχαν λεηλατήσει όλα τα καλώδια.

Υπάλληλοι του ΟΣΕ έχουν σηκώσει μανίκια και έχουν ριχτεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μέσα στο τούνελ. Τα προβλήματα παραμένουν σε διάφορα μέρη της υποδομής και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτά θα αρχίσουν να επιδιορθώνονται μόλις πέσει άπλετο φως στο τούνελ. Κλιμάκια του ΟΣΕ εδώ και 3 ημέρες βρίσκονται στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας και προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. Στόχος τους είναι μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχει αποκατασταθεί η ζημιά.

Λεηλασίες χρόνων

Οι λεηλασίες χρόνων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας - Κιάτου από τους κυνηγούς του χαλκού, έκαναν τη σήραγγα ουσιαστικά μη λειτουργική. Όπως αποκάλυψε το OPEN, για αρκετά χρόνια ήταν χωρίς ρεύμα, εξαερισμό και πυρασφάλεια. Και από εκεί περνούσαν καθημερινά δεκάδες επιβατικές αμαξοστοιχίες. Κανείς δε θα ήθελε να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που γινόταν ατύχημα μέσα στο τούνελ.


Κι αυτές είναι μονάχα οι πρώτες εργασίες που γίνονται στη σήραγγα και οι οποίες συνεχίζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν συντομότερα για να επανεκκινήσουν με ασφάλεια τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το Κιάτο.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ