2023-04-03 14:00:08
Φωτογραφία για ΕΡΤ2: Ταινίες θρίλερ με ένταση και περιπέτεια
Τέσσερις ταινίες θρίλερ με ένταση και περιπέτεια μεταδίδει η ΕΡΤ2 στη ζώνη «Η ταινία σου στις 22:00» από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2023.

Ένα κοσμοπολίτικο ψυχολογικό θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή.

Ένα νέο-νουάρ δραματικό θρίλερ remake του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950 που είχε σκηνοθετήσει ο Ζυλ Ντασέν.

Ένα αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία που συντάραξε τη γαλλική κοινωνία τη δεκαετία του ’90, καθώς και ένα κλειστοφοβικό θρίλερ για γερά νεύρα από την Ισπανία, που καταγγέλλει εύστοχα τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

«Ο συγγραφέας»

(Un homme idéal / A perfect man)

Δραματικό θρίλερ, παραγωγής Γαλλίας 2015.

Σκηνοθεσία: Γιαν Γκοζλάν

Σενάριο: Γιαν Γκοζλάν, Γκιγιόμ Λεμάν, Γκρεγκουάρ Βινιερόν

Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Αντρέ Μαρκόν, Βαλέρια Καβάλι, Τιμπό Βενσόν


Διάρκεια: 98΄

Υπόθεση: Ο Ματιέ (Πιέρ Νινέ) είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας, που όσο αναζητεί την έμπνευση κάνει περιστασιακές δουλειές. Καθώς οι ιδέες του έχουν στερέψει, όταν θα βρει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κάποιος άλλος έχει γράψει, την οικειοποιείται αμέσως, τη δημοσιεύει και κατακτά την κορυφή της συγγραφικής διασημότητας.

Ο Ματιέ παντρεύεται τη γοητευτική Αλίς (Αν Ζιραρντό) και περνάει τον περισσότερο χρόνο στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή, ψάχνοντας το θέμα του επόμενου βιβλίου του. Όμως κάποιος γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Γυρισμένο στο Παρίσι και στη μαγευτική Κυανή Ακτή, με τον πλέον ανερχόμενο νεαρό Γάλλο σταρ Πιέρ Νινέ («Yves Saint Laurent», «Franz»), το «Un homme ideal» είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ που μιλάει για έναν άνδρα, ο οποίος μόνο ιδανικός δεν είναι. Καταδικασμένος στη μετριότητα εκ φύσεως, κάνει τα πάντα για να πετύχει και να λάμψει. Όμως, τελικά, τίποτα δεν χαρίζεται.

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

«H νύχτα και η πόλη»

(Night & The City)

Νέο-νουάρ αστυνομικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1992

Σκηνοθεσία: Ίρβιν Γουίνκλερ

Σενάριο: Ρίτσαρντ Πράις, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέραλντ Κερς

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις, Κλιφ Γκόρμαν, Ιλάι Γουάλας

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Ο Χάρι Φάμπιαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας δικηγόρος μπλεγμένος σε απατεωνιές σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και στη σύζυγό του Έλεν.

Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Η Έλεν για να αφήσει τον άντρα της χρειάζεται τη βοήθεια του Χάρι.

Ο Χάρι, αφού αποτυγχάνει σε μία ακόμη κομπίνα από τον τοπικό μαφιόζο, αποφασίζει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ιμπρεσάριος σε αγώνες πυγμαχίας.

Στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του μαφιόζου ως συνεργάτη, ώστε να αποφύγει τα αντίποινα, κλείνει αγώνες, ετοιμάζει την αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες, αλλά για να αντεπεξέλθει στα έξοδα δανείζεται από τον τοκογλύφο κο Πεκ.

Σύντομα χρωστάει αρκετά και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά, ενώ ζητεί δανεικά και από την Έλεν.

Ο μαφιόζος δεν αργεί να του προκαλέσει μπελάδες και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με όλους.

Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει;

«H νύχτα και η πόλη» είναι μια αμερικανική νεο-νουάρ αστυνομική δραματική ταινία του 1992 και ένα ριμέικ του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950 που είχε σκηνοθετήσει ο Ζιλ Ντασέν, στην ίδια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Τζέραλντ Κερς του 1938.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

«Υπόθεση: Άγνωστο DNA»

(L’ Affaire SK1) 

Αστυνομικό θρίλερ, παραγωγής Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Τελιέ

Σενάριο: Φρεντερίκ Τελιέ, Νταβίντ Ελοφέν, Πατρίτσια Τουρνασό

Παίζουν: Ραφαέλ Περσονάζ , Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ

Διάρκεια: 120΄

Υπόθεση: Παρίσι, 1991. Ο Φρανκ Μάνιε, ένας νεαρός επιθεωρητής, κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η πρώτη του υπόθεση αφορά στη δολοφονία μιας κοπέλας. Σιγά-σιγά, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να ενώνουν τις κουκίδες και να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη. Είναι όμως;

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία που συγκλόνισε το Παρίσι τη δεκαετία του ’90. Ακολουθεί την έρευνα, διάρκειας 7 ετών, τη συμμετοχή στην υπόθεση 4.000 αστυνομικών, τη σύλληψη και τη δίκη του πρώτου δράστη που ταυτοποιήθηκε μέσω εξέτασης DNA. Ένα βήμα για την επιστήμη, μία νίκη για τη Δικαιοσύνη. H αποκάλυψη της πιο σκοτεινής πλευράς του Παρισιού.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 Βραβεία Σεζάρ: Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη & Διασκευασμένου Σεναρίου.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

«Με απόκρυψη»

(Retribution / El Desconocido) 

Θρίλερ, παραγωγής Ισπανίας 2015

Σκηνοθεσία: Ντάνι ντε λα Τόρε

Σενάριο: Αλμπέρτο Μαρίνι

Πρωταγωνιστούν: Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Γκόγια Τολέδο, Φερνάντο Κάγιο

Διάρκεια: 92΄

Υπόθεση: Ο Κάρλος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ισπανικής τράπεζας. Παντρεμένος και με δύο παιδιά, ζει μια ζωή πλούσια και άνετη, αλλά συνάμα αγχώδη και η σχέση του με τη γυναίκα του δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της.

Μια μέρα ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του και αποφασίζει να πάρει και τα παιδιά του μαζί για να τα αφήσει στο σχολείο τους. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό του. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί Μήπως πρόκειται για φάρσα; Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος που τον απειλεί; Και γιατί το κάνει; Γιατί τον έχει επιλέξει;

Την πρώτη της παγκόσμια «εμφάνιση» η ταινία την έκανε στο Φεστιβάλ Βενετίας 2015, όπου συμμετείχε στο παράλληλο τμήμα του διαγωνιστικού, στο «Venice Days». Το 2016 ήταν υποψήφια για οκτώ βραβεία Goya –τα ισπανικά Όσκαρ– αποσπώντας τελικά δύο: αυτά του μοντάζ και του ήχου.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ