2023-04-05 14:19:32
Φωτογραφία για Τετάρτη, 5/4/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Σε μια καθαρή κόλλα χαρτί, καταγράφουμε ένα πασχαλινό έθιμο του τόπου καταγωγής μας (είτε από την πλευρά του μπαμπά είτε από την πλευρά της μαμάς), το εμπλουτίζουμε με μια εικόνα (τυπωμένη, αν έχουμε τη δυνατότητα, ή ζωγραφισμένη), με σκοπό να το παρουσιάσουμε αύριο στους συμμαθητές μας. Πλούσιο αντίστοιχο υλικό μπορούμε να βρούμε από την προηγούμενη ανάρτηση. Τέλος, προσπαθούμε να λύσουμε το κρυπτόλεξο με τα πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες.

Ιστορία: Με τη συνδρομή της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του κεφαλαίου 30β΄ "Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης", προτού συμπληρώσουμε τις εργασίες 1 και 3, στη σελίδα 39 του Τ.Ε. (η εξέτασή του θα γίνει μετά το Πάσχα).

Φυσική: Το ΦΕ4 "Ανάκλαση και διάχυση του φωτός" θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 7/4 (θα χρειαστούμε μόνο λίγα λεπτά), εξετάζοντας το φαινόμενο της διάχυσης του φωτός. Εσείς, ωστόσο, μπορείτε να ξαναθυμηθείτε το φαινόμενο της ανάκλασης, τα πειράματα και τις παρατηρήσεις τους, κάνοντας "Κλικ τη μάθηση" στην αντίστοιχη ανάρτηση.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ