2023-04-05 14:30:07
Φωτογραφία για «Οι Πανθέοι»: Πρόταση σε Κάτια Δανδουλάκη, και Μιχάλη Σαράντη...





Με αρχικό σχεδιασμό να «τρέξει» όλη την επόμενη σεζόν στον ΣΚΑΪ προετοιμάζεται για τηλεοπτική μεταφορά το μεγάλο μυθιστόρημα «Οι Πανθέοι» του Τάσου Αθανασιάδη, σε σενάριο Στέλλας Βασιλαντωνάκη-Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και παραγωγή JK Productions.

Οι επαφές με συντελεστές έχουν ήδη αρχίσει ώστε μετά την ανάπαυλα της περιόδου του Πάσχα να αρχίσουν οι προετοιμασίες με προοπτική τα γυρίσματα να αρχίσουν αρχές Ιουνίου, το αργότερο.

Ο Αθανασιάδης, ο οποίος για τους «Πανθέους» του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο πεζογραφήματος (1959), αποτυπώνει την «τοιχογραφία» της ελληνικής κοινωνίας στα πρώτα 40 χρόνια του 20ου αιώνα με χαρακτηριστικούς σταθμούς τον Μακεδονικό Αγώνα, το Κίνημα στο Γουδί, την βενιζελική εποχή, τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και πάει λέγοντας.


Στο επίκεντρο της ιστορίας ο «απαγορευμένος» έρωτας της Μάρμως Πανθέου με τον Κίτσο, ανιψιό του συζύγου της, Ανδρέα. Όλα αρχίζουν τη μέρα που ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στο αρχοντικό των Πανθέων. Οι συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από τον στρατηγό Βλάσση Πανθέο, που αργοπεθαίνει.

Φαίνεται ότι η κουβέντα-πρόταση που είχε γίνει από καιρό στον Αιμίλιο Χειλάκη έχει περάσει σε ώριμη φάση και αφορά το χαρακτήρα του Ανδρέα Πανθέου με τον Μιχάλη Σαράντη να έχει βολιδοσκοπηθεί για τον Κίτσο Πανθέο.  Δεν αποκλείεται ρόλο στη σειρά να έχει και η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του λογοτεχνικού έργου από την ΕΡΤ το πολύ μακρινό 1977 ήταν η μοιραία της υπόθεσης, η Μάρμω Πανθέου.

Η πρόταση από τους συντελεστές της παραγωγής αφορά στην θεία της μεγαλοαστικής οικογένειας των Πανθέων, τη Χρυσοστόμη, την οποία είχε ενσαρκώσει στη σειρά της ΕΡΤ η Αλέκα Παϊζη.

Πηγή:topontiki

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ